Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pendragon911

    aktív tag

    Üdv!
    Biztosan volt hasonlóról szó, de az összes oldalt nem volt kedvem átolvasni, bár néhány oldalt átfutottam. Nem nagyon értek a számítástechnika ezen részéhez, így az sem kizárt, hogy olvastam ilyet, csak nem fedeztem föl, hogy ez lenne a megoldás :D
    A lényeg: IPTV-hez tartozó Cisco wifi router, ami egyben a modem is, ebből ugye egyik LAN portból megy egy kábel a Set Top Box-ba, ez ok eddig. Itt jön a kérdés: azt szeretném megoldani, hogy ezt a vezetéket kettéosszam, ugyanis a beltéri mellett lenne még egy Blu-Ray, amibe lehet netet kötni, azt tudom, hogy egyszerű Y elosztóval nem lehet megoldani az IP címek miatt, tehát mondjuk egy router kéne a 2 eszköz elé, az meg is volna (nem a Cisco-ra gondoltam, hanem azon kívül egy másodikra). Egy módon próbáltam, de nem ment: STB-ből kihúzom a LAN kábelt, bekötöm a 2. router WAN portjába majd a LAN portokból ment a STB-be és a BD player-be. Itt gondoltam, hogy esetleg valamit állítani kell a router menüjében. Mind2 router-ben kell állítani vmit vagy elég csak a másodikban? Egyáltalán a 2. router WAN vagy LAN portjába kössem a CISCO-ból érkező net kábelt?
    Meg lehetne oldani azt is, hogy az 1. számú CISCO egyik LAN portjába kötöm a BD lejátszót, de a probléma ott van, hogy ahhoz vennem kéne vagy 15 méter kábelt és be kéne húzzam a másik mellé, viszont a falban lévő csatornában már nem fér több, így is 2 vagy 3 kábel van benne. Ezért kéne ez a router-es megoldás ;)
    Segítséget és választ előre is köszi ;)

Új hozzászólás Aktív témák