Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bozont

    veterán

    Sziasztok

    Lenne egy nagy problémám (azaz kettő, de a másik nem annyira kritikus). Van egy TP-Link 1043ND routerem, amire két gép van rákötve kábellel. Az a probléma, hogy az egyik gépről (az öcsém gépe) vagy nem lehet belépni a többire, vagy ha be is tud akkor belassul az egész és ha másolni próbál akkor meg néhány KB/s sebességgel megy a dolog és csak a task manager-ből lehet bezárni a másolást.
    Az érdekes az, ha az én gépemről lépek be hozzá és én másolok róla, akkor nincs probléma, szépen megy minden. Viszont ha az övére szeretnék másolni, akkor ugyanaz a szitu lép fel, mint nála. Netezni simán tud, azzal nincs probléma, ha lanon keresztül játszunk akkor sincs semmi baj.
    Mindkét gépen a Comodo Internbet Security-t használjuk, de próbáltuk úgy is ha mindkét gépen ki van kapcsolva, eredmény nélkül. A router beállításoknál fix ip van beállítva mindkettőnknek. Próbáltam pingelni is, de az sem megy Request timed out üzenetet kapom csak. A többi hálózaton lévő eszközt viszont simán lehet (egy telefon és agy laptop wifi-n és a saját gépem).

    Mondjuk nemrég cserélt alaplapot, de nem vagyok benne biztos, hogy akkor kezdődött, mondjuk eddig nem volt gond a hálózattal. Sajnos nincs külön hálókártyám, így nem tudom kipróbálni. Most jut eszembe, hogy kábelcserével még nem próbálkoztam (20m cat5e megy hozzá), de annak nem volt semmi baja eddig, na meg ha én tudok róla rendesen másolni, akkor nem hiszem hogy ott lesz a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák