Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz draco31 #18271 üzenetére

    Mint ahogy a viccben is elhangzik: "28 vagy es meg hiszel a mesekben?"

    A linkelt antenna max 8-10dBi-s lehet, egy igazi 16-os kb 1 meter hosszu.

    Az "erosebb" antenna csak fokuszalja a jelet, tehat csak a ter egy kis reszen hoz javulast, igy a pozicionalasra kulonosen erzekeny. (Ld reflektor kontra csupasz izzo)

    Az antennahosszabbito kabel meternkent minimum 1dBi-t elvesz az antennanyeresegbol, igy max 3m-eset erdemes hasznalni. Ezen kivul a csatlakozo is ratesz egy lapattal, de ez csak hab a tortan
    A jelatvitelnel alapszabaly, hogy az antenna es a meghajto elektronika a leheto legkozeleb legyen, mert a ketto kozotti kabel (legyen az barmilyen jo minosegu is) zajforraskent szolgal. Ha egyszer a zaj hozzadodott a hasznos jelhez, akkor onnantol kezdve hiaba erosited, a zaj is novekszik a jellel egyutt, azaz a jel-zaj arany megmarad.

    Az ilyen "szappantarto" routereket szobai korulmenyekre tervezik. Ha a tetoter nincs beepitve, ezert a homerseklet jelentosen meghaladhatja a 40 celsius fokot, ami bizonytalan mukodest es korai elhalalozast eredmenyez, ha oda van telepitve az eszkoz.

    Ha a falak arnyekolo hatasa miatt gyenge a terero, akkor
    - pozicio valtoztatassal lehet jobb helyet keresni a routernek / access point-nak
    - "erosebb" antennaval fokuszalni a jelet
    - repeater / range extender / WDS (access point) segitsegevel novelni lehet a hatotavot vezetek nelkul, ami savszelesseg felezodessel jar, mert az adatot ketszer kell kisugarozni az adott csatornan, hogy celba erjen
    - kabelen ujabb access point csatlakoztatasa a halozathoz a gyenge terereju helyen.

    A WDS (Wireless Distribution System) egy kvazi szabvany, ami adott gyarto adott cshipsettel szerelt keszulekei kozott mukodnek. Kulonbozo gyartok keszulekei szinte biztosan inkompatibilisek.

Új hozzászólás Aktív témák