Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petiapó

    tag

    Sziasztok!

    Nem tudtam eldönteni melyik témában lennék jó helyen, ezért elnézést, ha nem idevaló.

    A problémám azzal van, hogy 1 hete "paranormális" dolgokat csinál a WiFi-n keresztül használt netem.

    Felépítés: Zsámbék, JacsaNet (adótornyon kersztüli kapcsolat), a routertől (TP-Link ami a szolgáltatóé, nem hozzáférhető beállításokkal) WiFi-n keresztül kapcsolódok laptoppal, amin Win 7 64bit Home van telepítve. Firefox 26.0, és uTorrent 3.3.2

    Tünet: Tétlenség esetén folyamatos, kiváló kapcsolat. (uTorrentet használok a tesztelésre) Akár 10 órán keresztül, semmi hullámvölgy, vagy szakadás.
    DE... Ha hozzányúlok a géphez, körülbelül 1 perc elteltével leesik a sebesség nullára, és a böngésző sem tud semmit megnyitni. Persze a Windows nem vesz észre az egészből semmit. Durván újabb 1 perc múlva újra el tudok érni mindent, de hullámzik a sebesség, és 5-10 percenként ismétlődik a jelenség. Ha ott hagyom a gépet, megint folyamatossá válik a kapcsolat, és kisimul a grafikon a utorrentben. Nem hiszem, hogy a böngésző venné el a sávszélességet a uTorrenttől, hiszen fordítva szokott lenni, de egyébként is a hiba idején, egyik sem kap netet.

    Nem találkoztam ilyen jelenséggel soha. Ami miatt a hálózatra, vagy valamelyik egyéb összetevőjére gyanakszom, az az, hogy máshol vezetékkel, vagy WiFi-vel teljesen hibátlan a rendszer. Csak itthon csinálja.

    Miért romlik a kapcsolat, ha nem csak a utorrent használja a netet?
    Tudtok erre valami megoldást?

    Sajnos a routerbe nem tudok belemászni, mert a szolgáltató nem adja meg a hozzáférési adatokat a routerhez.
    Nekem nem úgy tűnik, hogy ezt én tudnám orvosolni, de azért megkérdezlek titeket. :)

    Köszi előre is!
    Üdv: Petiapó

    ...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...

Új hozzászólás Aktív témák