Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brian_GT

    őstag

    Sziasztok!

    T-comtól lesz a következő netem, ami ha minden igaz pénteken kapom meg sms-ben a kódot amivel aktiválni tudom majd a netem. Bent van már a T-től a Huawei modem viszont nekem a leosztások miatt a rendes routerem is be akarom kötni. Korrekt volt a srác, mondta rendes switchként kössem rá és ennyi. Nah ilyet még én nem csináltam az a baj. Viszont járatos vagyok a témában eléggé csak megerősítés kellene jó lesz-e ez így.

    Amint lesz net fogom beállítom a rendes T-s modemen a netet..kipróbálom okés-e. Utána a ,,sima" routerrel azt mondta úgy kössem össze, hogy sima lan csatijába menjen a routeremnek, wan port stb itt most nem kell. Ez ok. Azt is mondta routeremnél kapcsoljam ki a DHCP-t mert ugye nem ő lesz a fő netleosztó ez is ok.

    Annyit nem tudok, hogy ez most úgy kellene kinéznie, hogy van a fő T-s modemnek egy címe...ha jól tudom 192.168.1.254 lesz, fejből nem tom... mindegy szóval ezt a címet nekem átjáróként meg kéne adnom a sima routerem lan beállításaiban és utána a pc-n is kiosztani egy fix ip-t, mint anno egy sima swicthnél lanpartyn régen?

    Ha igen annyit nem tudok és sajnos most nincs előttem, de azért kérdezek előre, mert ma még itt van netem, holnap már élesben kell tesztelnem...hogy a routerem csak átjáró címet fog kérni és utána elég csak a pc-n fixet belőni..szóval kb ha a fenti szám stimm a routerem kap átjárónak egy 192.168.1.254-et a gépem meg kap egy 192.168.1.255-ös fix ipt és ez után mennie kéne??

    + én szerintem mivel rendes router féleség a T Huawei modemje is, biztos abban is van tűzfal+ biztonság stb...annak érdemesebb hagyni a védelmét-tűzfalát stb vagy a routeremét? Gondolom mindkettőn ne legyen, mert hatalmas katyvaszt fog okozni...csak nem tudom melyiken hagyjam meg.

    Előre is köszönöm a segítséget!!!

    - Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

Új hozzászólás Aktív témák