Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemlehet

    őstag

    Nem vagyok szaki a témában, legfeljebb lelkes amatőr, de az egyik barátom megkért, hogy segítsek nekik kicsit feltuningolni az otthoni hálózatot, mert elég lassú és mióta szereztek egy NAS-t elég nagy méretű fájlokat is mozgatnak amire a korábbi 100 mbit-es háló nem elég, szeretné gigbitesre bővíteni.

    Adott a fent látható "móricka ábra" a hálózat felépítéséről. Az R betű a szolgáltatótól kapott routert jelenti, az S swichet, AP egy wifis acces point, a számok pedig a különböző gépeket. A kábelezés szerencsére CAT6-os, de switchek és a router 100 mbit-es.

    Az elsődleges cél, hogy 4-5-NAS között gigabiten lehessen másolgatni, a többi annyira nem számít.

    A probléma az, hogy a router nem cserélhető, mert elég hepciás a szolgáltató, a szülők meg félnek és mindent elhisznek a szerelőnek (pl. az egész környéken nem volt szolgáltatás, de az ÜSZ csak azt szajkózta, hogy a "gagyi" saját router miatt van, béreljenek a szolgáltatótól akkor jó lesz. Nem lett jó, de akkor meg a régi laptop volt a hibás...). Ez egy gagyi 100 mbit-es ZTE router egyébként, teszi a dolgát, de hát 100 mbit-es.

    Lehet itt az 4-5-NAS-al kapcsolatban lévő switch cseréjével fejlődést elérni, vagy mindenképp a fő router lesz a szűk keresztmetszet? Továbbá van valami olcsó ac-s AP? Nem kell semmit tudjon, csak legyen AP és minél gyorsabb.

    [ Szerkesztve ]

    Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Új hozzászólás Aktív témák