Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Dr. Oid #47271 üzenetére

    "A setup: 1Gbps optikai internet a Telekomtól, Sagem modemben végződik. Ez az emeleten egy gigás desktop switchben folytatódik, erre van kötve Xbox, PC, printer, NAS, stb. A Sagemre van még kötve egy set top box is. Ebben a szegmensben semmi gond nincs.

    A földszinti lakásba megy egy réz a Sagemből, erre egy TP-Link Archer C6 van kötve, AP módban. DHCP kikapcsolva ezen. Ez egy MIMO 1200Mbps router, az Ethernetek is gigásak rajta. Erre van kötve lent 2 set top box rézzel, egy tv wifin, meg egy laptop és telefon wifin szintén, de semmi komoly forgalom.

    Nos, lent a TP-Linkre kötött szegmensen van a baj. A router szerint gigás az uplink, mégis, ha be van kapcsolva 2 STB vagy egy STB és pl a laptopon netezek, akkor minden lassú, a laptop olyan, mintha egy 56k modemen neteznék, az IPTV streamek pedig szakadoznak, kép-hang csúszik, stb. Egy STB, tehát egy stream mindig jó."

    A C6-ot csereld le IGMP-snooping kompatibilis eszkozre vagy tegyel ele egy ilyen tudasu switch-et (pl Tp-link TL-SG108E) es ez utobbi switch-re kosd a SetTopBox-okat.

    TL DR;
    A "buta" swich / Access-Point eszkozokon UDP broadcast-ken mukodik az IP multicast (IPTV), ami elarasztja / tulterheli a vezeteknelkuli vezerlot az eszkozben. Ez a fent leirt hiba oka.

Új hozzászólás Aktív témák