Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • futa

    csendes tag

    hahó!

    xp + vista hálózati gondom van. megpróbálom részletesen leírni a helyzetet, kérem hogy aki tud, segítsen. előre is köszönöm!

    1.gép: asztali gép win xp prof sp2-vel vezetékkel csatlakozik a nem-wifi routerhez.
    2.gép: laptop win vista sp1 ultimate, szintén kábelen csatlakozik a routerhez.
    a router wan-ján a cselló kábelmodem van.

    internet mindkét gépen működik tökéletesen.
    a cél az lenne, hogy működjön a file-megosztás a két gép között.

    eddig a laptopon is xp volt, úgy tökéletesen működött a megosztás, így gondolom az asztali gép beállításai jók (LLTD protokollt telepítettem xp-re).

    a vista az új, ott lesz a bibi. a megosztás bekapcsolva, a láthatóság engedélyezve, jelszóval nem védett megosztás van beállítva, és privát hálózatot csináltam.

    a vista tűzfalát is átnéztem, jónak tűnik. kivételkezelésben benne van a megosztás..

    a hálózat térképen látszik az asztali gép, ha kilistáztatom az elérhető hálózati eszközöket, néha megjelenik az asztali gép, néha nem. ha látszik, ha nem, nem elérhető. a \\WOLF gép nevére ír hibát, pedig jó, és ő maga írja hogy ez a neve... próbáltam gépnév helyett ip-t írni, úgy sem jó.

    az xp-s gép egyáltalán nem látja a vistásat, úgy sem lehet csatlakoztatni megosztott mappát ha a nevét írom be (nem keresés, jobbgomb, csatlakoztatás). nem elérhető.

    olvastam olyat is, hogy jelszóval védett felhasználónak kell lenni mindkét gépen. ez is passzol, próbáltam úgy is, nem ment.

    vélemény, javaslat? hogy oldahtó meg a hálózat? (bocs hogy hosszú lett)

Új hozzászólás Aktív témák