Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz bteebi #64988 üzenetére

    HA most van lehetőséged vésni mindenütt és kábeleket beépíteni a falba, akkor én azt javasolnám, hogy alap esetben minden helyiségben LEGALÁBB egy dupla fali aljzatot rakass, vagy kettőt külön. De tapasztalatból mondom, hogy a későbbi bútor áthelyezések miatt még jobb, ha van 3-4 is egy-egy szobában.
    + ahová kell wifi ott optimálisan a plafonra, vagy ha nem lehet, macerás oda vésni, akkor egy magasabb ponton a falon a plafon közelében legyen egy LAN kiállás + egy dugalj áramnak, ha fel kell rakni akár egy AP-ot, vagy AP-nak használt routert.
    A csillagpontos kiépítést preferáld! Minden kiállás egy ponon találkozzon ahová be tudsz rakni egy megfelelő port-számú switchet az összekötések miatt.
    Routert találsz olyat is, ami "csak" router, azaz nincs benne wifi, csak a routolás feladatát látja el (+ tűzfal).
    Valószínűleg a villanyszerelő is erre gondolt, hogy olyan routerekkel meg lehet oldani az egy nagy wifi hálózatot, amik tudják az AP mód mellett a mesh-t is.
    Asus-ok jók ebben, van egy saját AiMesh-nek nevezett rendszerük, és az ezt támogató routereiket össze lehet kötni kábelesen is.
    Ha komolyabbat akarsz ettől, az zsebbe nyúlósabb lesz, ahol már vállalati szintre pozícionált eszközökkel oldod meg ugyanezt. Pl. TP-Link Omada vagy Ubiquiti Unifi.
    Kábeleket illetően az árnyékoltnak csak akkor van értelme, ha minden kiállásnál, minden csatlakozásnál be van kötve az árnyékolás. De az árnyékolt csatlakozók és kiállások ára nem fog tetszeni. Én ezt elengedném, teljesen jó a CAT6A U/UTP kábel. Csak tiszta réz legyen a vezető ér, ne CCA, ami rézzel futtatott alumínium.
    Draka, Keline, Belden jó márkák.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák