Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Legyszi segítsetek, nekem feladja a leckét a projekt.
    Két épület között szeretném az internetet átküldeni, WiFi-n. 250 megás vonalról van szó. Addig eljutottam, hogy FŐ router WiFi-jét egy konnektorba dugós repeater-rel elkapom, belőle kábelen jön is 90 megával stabilan, tehát az elméleti maximum megvan (100 megás ez a része már csak). Ezt a kábelt bedugom egy routerbe, ahonnan kábelen ugyanúgy jön a 90 mega, viszont a WiFi katasztrófa, pár megát mérek rajta. Néha mérek 20-at, de leginkább csak vánszorog. Mintha zavarná valami, mert a teremben ha vándorlok, nem mindenhol ugyanannyit mérek.
    Csatornákat végigpróbáltam, valamit javul egyiken-másikon, de meg sem közelíti még a 60-70 megát sem, amit a 2,4 GHz-nek tudni kellene.

    A konnektoros vevő a router mellett 1 méterre van, gondoltam ez a baj, ezért arrébb tettem, kb 3-4 méterre, de ugyanaz a helyzet.

    Néztem a levegőt InSSIDer-rel, eléggé tele van, de nagyon gyengék azok a hálózatok, amik fedésben vannak. Itt láttam MAC alapján, hogy a repeater is csinál egy hálózatot, ami mindig ugyanazon a csatornán van, mint az adó, de szerintem ez így normális, ezt egyébként eszközzel nem látom, bár lehet a név egyezősége miatt lezavarja az erősebb.

    Automatikus és fix csatornakiosztással is variáltam, de az adót akármelyikre teszem, mindig jön a 90 mega, szóval eddig rendben van a kapcsolat.

    Amit nem értek, hogy az adó lefed 9 csatornát, míg a vevő csak 5-öt. A beállítás ugyanaz, b/g/n, 2,4GHz, ez miért lehet mégis? Mivel lehetne orvosolni a problémát? AP izolálást nem próbáltam még, bár kétlem, hogy annak bármi jelentősége lenne.

    Az eszközökön gyári FW fut, mindegyik TP-Link gyártmány.

    Köszönöm a segítséget előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák