Hirdetés

  • Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska

    lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)

  • Sand Land teszt

    gp Több mint két évtizeddel az eredeti megjelenése után Akira Toriyama egyik kevésbé ismert mangája videojáték-feldolgozást kapott, hogy újra elmesélje a sivatagban lakók démonok és emberek történetét.

  • Drágább lett a Pixel 8a

    ma De nem annyival, mint vártuk. Az Egyesült Államokban még pont beszerezhető 200 ezer alatt, euróban kifejezve viszont már átcsúszott a magasabb ársávba.

Új hozzászólás Aktív témák

  • marcee

    addikt

    Gigabites hálózatot szeretnék építeni itthon és tuningolni az irodánkban. Itthon egyelőre az adatlapomon látható gép második alaplapra integrált hálókártyáját kötöttem össze egy, a teszt kedvéért összerakott nforce4-es gép szintén integrált gigabites kártyájával 3 m-es Cat5e kábellel. Nagy gépen Vista x64, teszt gépen XP x86. Elsőre a szokásos eredmény fogadott, 22-24 MB/s ha a másolás gép1-ről gép2-re ment. Utána viszont kipróbáltam visszafelé is és akkor ért a meglepetés, hogy ilyenkor megy a másolás 60MB/s-el is! Ezzel az eredménnyel már elégedett lennék.


    (a képen pont fordított sorrendben látszik a két másolás)

    Irodánkban hasonló a helyzet, 7 gép van összekapcsolva egy 8 és egy 5 portos Asus gigabites switch-csel (van még 3 db hálózati nyomtató, meg egy router is 100 Mbiten). Ott a kábelek elég szedett-vedettek, de a kapcsolat felépül mindenkinek 1 Gbps-en. Azt lehet valahogy mérni, hogy mennyi a veszteség a kábel miatt? Eleve másoláson kívül valami sebességmérés létezik? Elég komoly, négymagos gépek, integrált gigabites kártyák (egy régebbi gépben van PCI-os), de a hálózati sebesség csak nem akar 22-25 MB/s fölé menni. Mit lehetne itt tenni? Elég fontos lenne, mert a fájszerverre dolgozik mindenki, esetenként több száz MB-os fájlokkal. (itt az összes gépen xp prof sp3 van)

    \m/

Új hozzászólás Aktív témák