Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Brutális eb #9649 üzenetére

    Mondjuk ez a "senior tag"-ozás pont felesleges volt.
    Nézd, ha mindkét gép wifi-n lóg, és a kettő között másolsz, akkor még a gyakorlatban elérhető adatsebesség (pl. 802.11g: 20-24 Mbps) is feleződik. A 400 kbyte/s viszont mindenképp alacsonynak számít egy g-s hálózatban is (802.11b-nél, két wlan-os gép között meg már sok lenne). A kliensgépek vételi térereje megfelelő? Megvan a maximális rádiós kapcsolódási sebesség?
    #9652: "A US Robotics próbálkozott, azzal hogy a g-s szabványon belül elérje a lehető legnagyobb sebességet, azt úgy csinálták, hogy két csatornát kapcsoltak össze, de nem igazán látom, hogy valaki megvette volna a szabadalmat/ötletet."
    Ha a channel bonding-ra gondolsz, akkor az nem valami óriási szabadalom, csak egy szimpla trükk. Ja, és bár a 802.11g mellett sosem lett hivatalosan szabványosítva, nagyon is használják: "Super G" néven (aka "108 Mbps"-es wifi) közismert, és nem a USR találta ki, hanem az Atheros. (A 802.11n-ben már hivatalosan is helyet kapott a módszer, a 40MHz csatornaszélességet használó módok szintén két rádiócsatornát fognak össze, de a hely szűke miatt ez leginkább csak az 5 GHz-es sávon támogatott.)

Új hozzászólás Aktív témák