Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Edi77

    őstag

    Sony Xperia M2 D2303 LTE

    Használati útmutató. PDF

    PDF olvasó letöltése.

    Fórum használata

    A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!

    A Telefon a képen látható három színbe kerül forgalomba. Színvariációk : fekete, fehér, lila

    Sony Xperia M2 készülék, akkumulátor töltő fej, USB kábel, leírás, headset.

    Specifikáció:

    ◆ Hálózat:

    -2G Hálózat: GSM 850/900/1800/1900 - Összes modell
    -3G hálózat: A HSDPA 850/900/2100 - A D2303 A Vastagon kiemelt lesz a D2303.
    HSDPA 850/1700/1900/2100 - D2306
    HSDPA 850/900/1900/2100 - D2305
    4G hálózat: LTE 800/850/900/1800/2100/2600 - D2303
    LTE 700/1700/2600 - D2306

    ◆ Kijelző:
    Típusa:TFT LCD kapacitív érintőkijelző, 16 millió szín
    Méret: 540 x 960 pixel, 4.8 inches (~ 229 ppi pixel sűrűség)
    Védelem: Scratch-resistant glass

    ◆ Méretek:
    Méret: 139,7 x 71,1 x 8,6 milliméter

    ◆ Súly:
    148 gramm

    ◆ Szín:
    fekete, fehér, lila

    ◆ Hardver:
    SoC típusa:Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926
    Processzor típusa:1,2 GHz-es négymagos ARM Cortex-A7
    Processzor csíkszélessége:28 nm
    Processzor utasításkészlete:ARMv7
    M2 esetén, amely a 28 nanométeres csíkszélességű Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926 lapkakészletnek köszönhető. Az ARMv7 architektúrájú négymagos processzor, ARM Cortex-A7 magjai 1,2 GHz-en dolgoznak.
    A grafikus teljesítményt az Adreno 305 garantálja. RAM-ból 1 GB-ot kapunk, ha a rendszer alapjáraton pörög, akkor nagyjából 600 MB-ot használ fel, a többit meg lehet tölteni alkalmazásokkal.

    ◆ Tárhely:
    Belső tárhely: 8GB (ebből szabadon felhasználható 5GB), külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett találhat kis ajtócska mögött lapul a Micro SIM-mel együtt, valamint itt található a RESET gomb is.

    ◆Memória:
    Dinamikus, mind a telefonkönyv, mind az SMS memória

    ◆ Szoftver:
    Android Jelly Bean 4.3 verziója fut, várható rá a 4.4 KitKat frissítés.
    A Sony saját, a TimeScape UI névre hallgató egyedi felülettel ellátott szoftvere számos extrát tartalmaz, megannyi alkalmazásfelület található a rendszerben, az ikonok külsejét pedig teljesen újrarajzolták. Egyelőre még a Sony nem indult el a flat dizájn felé, ami miatt talán egy kicsit komolyabbnak hat ez a UI, mint a versenytársak felületei.
    A főoldalak az áttekintő nézet keretén belül személyre szabhatók widgetekkel és gyorsikonokkal, az információs függönyt az értesítéseken túl adatkommunikációs eszközök eléréséhez is használhatjuk. A virtuális vezérlőgombok kialakítása nem változtatható, így a visszalépés, a kezdőképernyőre ugrás és az alkalmazásváltás funkciókat érhetjük el a segítségükkel. Utóbbi megnyomása esetén megjelennek a minialkalmazások, amelyek külön kis ablakban ugranak fel, hogy ne zavarják az aktuális munkát. Ezekből több darabot ki tudunk rakni, méretezhetők és áthelyezhetők, hasznos szolgáltatása ez a szoftvernek.
    A menüben lépkedve, ha a képernyő bal széléről elhúzzuk az ujjunkat, akkor feltűnik egy menü, ami az applikációk törlésében és elrendezésében segít.

    ◆Alapfunkciók:
    Profilok néma/rezgés
    Vibra funkció van
    Kihangosítás van
    Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
    Hangrögzítés telepíthető
    Ébresztés van
    Prediktív szövegbevitel van

    ◆ Kamera:
    Elsődleges: 8 MP, 3264 x 2448 képpont, autofókusz, LED vaku, HDR funkció, Arc felismerés, Vörös szem hatás csökkentése, Mosolyexponálás, Képstabilizáló. Zárhang Ki-Be kapcsolása.
    Az első kamara: Csak VGA felbontású.

    ◆ Videó:
    Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)

    ◆ Csatlakozók:
    Felül 3,5 mm-es jack, a készülék baloldalán microUSB-t található.

    ◆ SIM:
    MicroSIM-el használható, és a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett lévő kis ajtócska alatt a microSD mellett található. (Amennyiben régi SIM-ed van a szolgáltató kicseréli.)

    ◆ Akkumulátor:
    AKKUMULÁTOR NEM CSERÉLHETŐ! 2300 mAh-s lítium-ion
    Készenléti idő 693 óra (2G / 633 óra (3G)
    Beszélgetési idő 14 óra

    ◆Stamina mód:
    Nem egy új funkció, vagy ötlet a piacon, csak egy nagyon hasznos alkalmazás, ami bekerült a gyártó telefonjaiba. A működése röviden annyi, hogy lezárt képernyőnél letiltja a felhasználó által kiválasztott alkalmazásokat, így azok nem futnak feleslegesen a háttérben, memóriát és adatforgalmat fogyasztva. A Stamina bekapcsolásával ezen kívül letiltható az adatforgalom, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS, és az automatikus szinkronizáció is, így a rádiós antennák fogyasztása is kiesik, és az éteri nyugalom érdekében még az alapvető funkciókat is ki lehet iktatni, mint például a bejövő hívások, SMS-ek és MMS-ek, naptári értesítők, ébresztések, ugyanakkor bizonyos opciók futtatása engedélyezhető ebben a módban.

    ◆ Adatátvitel
    Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
    UMTS 850/900/2100 MHz
    LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
    GPRS / EDGE van / van
    UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42 Mbps / 5,76 Mbps
    LTE van
    IrDA nincs
    Bluetooth 4.0 (A2DP)
    WiFi: 802.11a/b/g/n, WiFi hotspot, DLNA
    USB: microUSB 2.0
    Push-to-talk / RSS nincs / van
    GPS vevő: van
    GLONASS: van
    NFC: van

    ◆ Egyéb:
    Érzékelők: Gyorsulásmérő, közelség, iránytű
    Üzenetkezelés:SMS, MMS, Email, IM, Push E-mail
    Böngésző: HTML5
    Rádió: FM rádió RDS-sel
    GPS: Igen, az A-GPS, GLONASS
    Java: Igen, a Java MIDP emulátor
    - ANT + támogatás
    - SNS integráció
    - Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    - MP4/H.263/H.264 player
    - MP3/eAAC + / WAV lejátszó
    - Dokumentum néző
    - képnézegető / szerkesztő
    - Hangjegyzet / dial
    - A prediktív szövegbevitel
    -giroszenzor.

    ◆Extra szoftverek:
    Google+, Hangouts, Google Maps, Evernote, Sony Explore, Fájlkezelő, Feljegyzések, NeoReader, Pixlr Express, OfficeSuite, PlayStation, TrackID

    Forrás: Mobilarena.hu meg GSMarena

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján.

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    2014.08.05.

    Készitette: Edi77

    "Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

  • Edi77

    őstag

    Sony Xperia M2 D2303 LTE

    Használati útmutató. PDF

    PDF olvasó letöltése.

    Fórum használata

    A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!

    A Telefon a képen látható három színbe kerül forgalomba. Színvariációk : fekete, fehér, lila

    Sony Xperia M2 készülék, akkumulátor töltő fej, USB kábel, leírás, headset.

    Specifikáció:

    ◆ Hálózat:

    -2G Hálózat: GSM 850/900/1800/1900 - Összes modell
    -3G hálózat: A HSDPA 850/900/2100 - A D2303 A Vastagon kiemelt lesz a D2303.
    HSDPA 850/1700/1900/2100 - D2306
    HSDPA 850/900/1900/2100 - D2305
    4G hálózat: LTE 800/850/900/1800/2100/2600 - D2303
    LTE 700/1700/2600 - D2306

    ◆ Kijelző:
    Típusa:TFT LCD kapacitív érintőkijelző, 16 millió szín
    Méret: 540 x 960 pixel, 4.8 inches (~ 229 ppi pixel sűrűség)
    Védelem: Scratch-resistant glass

    ◆ Méretek:
    Méret: 139,7 x 71,1 x 8,6 milliméter

    ◆ Súly:
    148 gramm

    ◆ Szín:
    fekete, fehér, lila

    ◆ Hardver:
    SoC típusa:Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926
    Processzor típusa:1,2 GHz-es négymagos ARM Cortex-A7
    Processzor csíkszélessége:28 nm
    Processzor utasításkészlete:ARMv7
    M2 esetén, amely a 28 nanométeres csíkszélességű Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926 lapkakészletnek köszönhető. Az ARMv7 architektúrájú, négymagos processzor ARM Cortex-A7 magjai 1,2 GHz-en dolgoznak.
    A grafikus teljesítményt az Adreno 305 garantálja. RAM-ból 1 GB-ot kapunk, ha a rendszer alapjáraton pörög, akkor nagyjából 600 MB-ot használ fel, a többit lehet megtölteni alkalmazásokkal.

    ◆ Tárhely:
    Belső tárhely: 8GB (ebből szabadon felhasználható 5GB), külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett találhat kis ajtócska mögött lapul a Micro SIM-mel együtt, valamint itt található a RESET gomb is.

    ◆Memória:
    Dinamikus, mind a telefonkönyv, mind az SMS memória

    ◆ Szoftver:
    Android Jelly Bean: 4.3 verziója fut várható rá a 4.4 KitKat frissítés. A Sony saját
    a TimeScape UI névre hallgató egyedi felülettel ellátott szoftver számos extrát tartalmaz, megannyi alkalmazásfelület található a rendszerben, az ikonok külsejét pedig teljesen újrarajzolták. Egyelőre még a Sony nem indult el a flat dizájn felé, ami miatt talán egy kicsit komolyabbnak hat ez a UI, mint a versenytársak felületei. A főoldalak az áttekintő nézet keretén belül személyre szabhatók widgetekkel és gyorsikonokkal, az információs függönyt az értesítéseken túl adatkommunikációs eszközök eléréséhez is használhatjuk. A virtuális vezérlőgombok kialakítása nem változtatható, így a visszalépés, a kezdőképernyőre ugrás és az alkalmazásváltás funkciókat érhetjük el a segítségükkel. Utóbbi megnyomása esetén megjelennek a minialkalmazások, amelyek külön kis ablakban ugranak fel, hogy ne zavarják az aktuális munkát. Ezekből több darabot ki tudunk rakni, méretezhetők és áthelyezhetők, hasznos szolgáltatása ez a szoftvernek. A menüben lépkedve, ha a képernyő bal széléről elhúzzuk az ujjunkat, akkor feltűnik egy menü, ami az applikációk törlésében és elrendezésében segít.

    ◆Alapfunkciók:
    Profilok néma/rezgés
    Vibra funkció van
    Kihangosítás van
    Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
    Hangrögzítés telepíthető
    Ébresztés van
    Prediktív szövegbevitel van

    ◆ Kamera:
    Elsődleges: 8 MP, 3264 x 2448 képpont, autófókusz, LED vaku, HDR funkció, Arc felismerés, Vörös szem hatás csökkentése, Mosolyexponálás, Képstabilizáló. Zárhang Ki-Be kapcsolása.
    Az első kamara: Csak VGA felbontású.

    ◆ Videó:
    Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)

    ◆ Csatlakozók:
    Felül 3,5 mm-es jack, a készülék baloldalán microUSB-t található.

    ◆ SIM:
    MicroSIM-el használható, és a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett lévő kis ajtócska alatt a a microSD mellett található. (Amennyiben régi SIM-ed van a szolgáltató kicseréli.)

    ◆ Akkumulátor:
    AKKUMULÁTOR NEM CSERÉLHETŐ! 2300 mAh-s lítium-ion
    Készenléti idő 693 óra (2G / 633 óra (3G)
    Beszélgetési idő 14 óra

    ◆Stamina mód:
    Nem egy új funkció, vagy ötlet a piacon, csak egy nagyon hasznos alkalmazás, ami bekerült a gyártó telefonjaiba. A működése röviden annyi, hogy lezárt képernyőnél letiltja a felhasználó által kiválasztott alkalmazásokat, így azok nem futnak feleslegesen a háttérben, memóriát és adatforgalmat fogyasztva. A Stamina bekapcsolásával ezen kívül letiltható az adatforgalom, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS, és az automatikus szinkronizáció is, így a rádiós antennák fogyasztása is kiesik, és az éteri nyugalom érdekében még az alapvető funkciókat is ki lehet iktatni, mint például a bejövő hívások, SMS-ek és MMS-ek, naptári értesítők, ébresztések, ugyanakkor bizonyos opciók futtatása engedélyezhető ebben a módban.

    ◆ Adatátvitel
    Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
    UMTS 850/900/2100 MHz
    LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
    GPRS / EDGE van / van
    UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42 Mbps / 5,76 Mbps
    LTE van
    IrDA nincs
    Bluetooth 4.0 (A2DP)
    WiFi: 802.11a/b/g/n, WiFi hotspot, DLNA
    USB: microUSB 2.0
    Push-to-talk / RSS nincs / van
    GPS vevő: van
    GLONASS: van
    NFC: van

    ◆ Egyéb:
    Érzékelők: Gyorsulásmérő, közelség, iránytű
    Üzenetkezelés:SMS, MMS, Email, IM, Push E-mail
    Böngésző: HTML5
    Rádió: FM rádió RDS-sel
    GPS: Igen, az A-GPS, GLONASS
    Java: Igen, a Java MIDP emulátor
    - ANT + támogatás
    - SNS integráció
    - Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    - MP4/H.263/H.264 player
    - MP3/eAAC + / WAV lejátszó
    - Dokumentum néző
    - képnézegető / szerkesztő
    - Hangjegyzet / dial
    - A prediktív szövegbevitel
    -giroszenzor.

    ◆Extra szoftverek:
    Google+, Hangouts, Google Maps, Evernote, Sony Explore, Fájlkezelő, Feljegyzések, NeoReader, Pixlr Express, OfficeSuite, PlayStation, TrackID

    Forrás: Mobilarena.hu meg GSMarena

    SUS - Sony Update Service - A Sony hivatalos frissítőprogramja. Ezzel lehet teljesen tiszta újratelepítést végezni, akkor javallott, ha problémák bukkantak fel a telefonnal kapcsolatban. SI szám alapján frissít.
    Megjegyzés.: A Sony 2014 július 21-én megszüntette a támogatást ehhez a programhoz.
    SI -szám - A telefon régiójának az azonosítószáma lényegében. A magyar telekomos SP-nek, és a független SP-nek alapjáraton más az SI száma, így más időpontokban kaphatják meg a frissítéseket, más régiós telefonnak ismeri fel a PC Companion őket. Ez szoftveresen tetszőlegesen módosítható, természetesen ehhez már root szükséges.
    Flashtool - nem egyenlő a Flash Tool-lal! Ezzel a programmal ftf alapú firmwaret flashelhetünk fel a telefonunkra. Lényegét tekintve hasonlít a Sony Update Service programra, de itt mi döntjük el, melyik verziójú firmwaret telepítjük a telefonunkra, és azon belül milyen régiósat. (magyar Telekom, angol Vodafone, független stb..) Letölteni itt lehet: Flashtool
    PCC - Sony PC Companion - Ezt a programot ismerik talán a legtöbben, hiszen az első USB-s csatlakoztatáskor ezt ajánlja fel a telefon telepítésre a számítógépnek. Használata egyszerű, de nem mindig tökéletes. Lehet vele frissíteni, viszont csak rátelepítéses módszerrel, hogy megmaradjanak a beállítások, viszont ez néha hibákat okozhat. Olyankor a javításra kattintva telepíti teljesen újra, de akkor már javasolt ott a SUS is, hogy teljesen újratelepítsük telefonunkat. Letölteni itt lehet: Sony PC Companion
    Kernel - Az operációs rendszer magja, alapja. Ez tudja kiosztani a hardverelemeknek az utasításokat, hogy a felhasználó szerint működjön a telefon. Vannak gyári kernelek és custom, egyedi kernelek.
    Bootloader - Ez kezdi meg az operációs rendszer betöltését. Nekünk ebből annyi a lényeges, hogy lehet nyitva és zárva. (Locked és Unlocked). Sony telefonoknál csakis a GYÁRILAG független telefonok bootloadere nyitható. Ha egy szolgáltatófüggő telefon függetlenítve lesz, a bootloadere továbbra sem lesz nyitható! Ez le is ellenőrizhető, hogy a tárcsázóba beírjuk: *#*#SERVICE#*#* (Betűket nem tudunk írni a tárcsázóba, így azt a számot írjuk, amin az a betű szerepel, így: *#*#7378423#*#*) Itt a Service info --> Configuration- ra megyünk. Ott a rooting status írja, hogy Bootloader unlock allowed: (Yes vagy No). Magyarul ez azt jelenti, hogy Bootloader nyitható-e vagy sem, nem pedig azt, hogy nyitva van-e vagy nem. Fontos a feltételes mód! Akinek No van, annak biztos szolgáltatófüggő telefonja van, vagy pedig függetlenítve lett (persze itt a hivatalos lehetőségek jönnek szóba, hiszen bármilyen más mód tárgyalását a PROHARDVER Informatikai Kft. nem tűr meg az oldalain, tartsuk tiszteletben!)
    Ha nyitva van az az előnyünk lehet, hogy bármilyen kernelt használhatunk, nem csak a gyáriakat. Viszont akkor könnyebb "téglázni" a telefont. Ha zárva van, akkor nem nagyon lehet elrontani a telefont szoftveresen. a Flashtoolal vagy Sony Update Service programmal életre lehet kelteni, ha valamiért nem bootolna be a telefonunk.

    Köszönet a leírásért oliwire

    D2303_T-Mobile_HU-18.0.C.1.13.ftf

    D2303_18.0.C.1.13_Central Europa.ftf

    D2303_Central_Europe_18.0.C.1.17.ftf

    Itt van angolul az M2 rootolása, a lényeg, hogy a kernel dátuma 2014. június 3. előtt legyen.

    Köszönet a leírásért oliwire

    A TELEFONBAN ESETT ESETLEGES KÁROKÉRT ÉS EGYÉB DOLGOKÉRT NEM VÁLLALOK
    FELELŐSSÉGET KIPRÓBÁLT MÓDSZER MÛKÖDIK IS DE MINDENKI CSAK SAJÁT
    FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján.

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    2014.08.08

    Készitette és módosíthatja: Edi77

    Közreműködők:

    oliwire

    bubus66

    "Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

  • Edi77

    őstag

    Sony Xperia M2 D2303 LTE

    Használati útmutató. PDF

    PDF olvasó letöltése.

    Fórum használata

    A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!

    A Telefon a képen látható három színbe kerül forgalomba. Színvariációk : fekete, fehér, lila

    Sony Xperia M2 készülék, akkumulátor töltő fej, USB kábel, leírás, headset.

    Specifikáció:

    ◆ Hálózat:

    -2G Hálózat: GSM 850/900/1800/1900 - Összes modell
    -3G hálózat: A HSDPA 850/900/2100 - A D2303 A Vastagon kiemelt lesz a D2303.
    HSDPA 850/1700/1900/2100 - D2306
    HSDPA 850/900/1900/2100 - D2305
    4G hálózat: LTE 800/850/900/1800/2100/2600 - D2303
    LTE 700/1700/2600 - D2306

    ◆ Kijelző:
    Típusa:TFT LCD kapacitív érintőkijelző, 16 millió szín
    Méret: 540 x 960 pixel, 4.8 inches (~ 229 ppi pixel sűrűség)
    Védelem: Scratch-resistant glass

    ◆ Méretek:
    Méret: 139,7 x 71,1 x 8,6 milliméter

    ◆ Súly:
    148 gramm

    ◆ Szín:
    fekete, fehér, lila

    ◆ Hardver:
    SoC típusa:Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926
    Processzor típusa:1,2 GHz-es négymagos ARM Cortex-A7
    Processzor csíkszélessége:28 nm
    Processzor utasításkészlete:ARMv7
    M2 esetén, amely a 28 nanométeres csíkszélességű Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926 lapkakészletnek köszönhető. Az ARMv7 architektúrájú, négymagos processzor ARM Cortex-A7 magjai 1,2 GHz-en dolgoznak.
    A grafikus teljesítményt az Adreno 305 garantálja. RAM-ból 1 GB-ot kapunk, ha a rendszer alapjáraton pörög, akkor nagyjából 600 MB-ot használ fel, a többit lehet megtölteni alkalmazásokkal.

    ◆ Tárhely:
    Belső tárhely: 8GB (ebből szabadon felhasználható 5GB), külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett találhat kis ajtócska mögött lapul a Micro SIM-mel együtt, valamint itt található a RESET gomb is.

    ◆Memória:
    Dinamikus, mind a telefonkönyv, mind az SMS memória

    ◆ Szoftver:
    Android Jelly Bean: 4.3 verziója fut várható rá a 4.4 KitKat frissítés. A Sony saját
    a TimeScape UI névre hallgató egyedi felülettel ellátott szoftver számos extrát tartalmaz, megannyi alkalmazásfelület található a rendszerben, az ikonok külsejét pedig teljesen újrarajzolták. Egyelőre még a Sony nem indult el a flat dizájn felé, ami miatt talán egy kicsit komolyabbnak hat ez a UI, mint a versenytársak felületei. A főoldalak az áttekintő nézet keretén belül személyre szabhatók widgetekkel és gyorsikonokkal, az információs függönyt az értesítéseken túl adatkommunikációs eszközök eléréséhez is használhatjuk. A virtuális vezérlőgombok kialakítása nem változtatható, így a visszalépés, a kezdőképernyőre ugrás és az alkalmazásváltás funkciókat érhetjük el a segítségükkel. Utóbbi megnyomása esetén megjelennek a minialkalmazások, amelyek külön kis ablakban ugranak fel, hogy ne zavarják az aktuális munkát. Ezekből több darabot ki tudunk rakni, méretezhetők és áthelyezhetők, hasznos szolgáltatása ez a szoftvernek. A menüben lépkedve, ha a képernyő bal széléről elhúzzuk az ujjunkat, akkor feltűnik egy menü, ami az applikációk törlésében és elrendezésében segít.

    ◆Alapfunkciók:
    Profilok néma/rezgés
    Vibra funkció van
    Kihangosítás van
    Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
    Hangrögzítés telepíthető
    Ébresztés van
    Prediktív szövegbevitel van

    ◆ Kamera:
    Elsődleges: 8 MP, 3264 x 2448 képpont, autófókusz, LED vaku, HDR funkció, Arc felismerés, Vörös szem hatás csökkentése, Mosolyexponálás, Képstabilizáló. Zárhang Ki-Be kapcsolása.
    Az első kamara: Csak VGA felbontású.

    ◆ Videó:
    Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)

    ◆ Csatlakozók:
    Felül 3,5 mm-es jack, a készülék baloldalán microUSB-t található.

    ◆ SIM:
    MicroSIM-el használható, és a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett lévő kis ajtócska alatt a a microSD mellett található. (Amennyiben régi SIM-ed van a szolgáltató kicseréli.)

    ◆ Akkumulátor:
    AKKUMULÁTOR NEM CSERÉLHETŐ! 2300 mAh-s lítium-ion
    Készenléti idő 693 óra (2G / 633 óra (3G)
    Beszélgetési idő 14 óra

    ◆Stamina mód:
    Nem egy új funkció, vagy ötlet a piacon, csak egy nagyon hasznos alkalmazás, ami bekerült a gyártó telefonjaiba. A működése röviden annyi, hogy lezárt képernyőnél letiltja a felhasználó által kiválasztott alkalmazásokat, így azok nem futnak feleslegesen a háttérben, memóriát és adatforgalmat fogyasztva. A Stamina bekapcsolásával ezen kívül letiltható az adatforgalom, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS, és az automatikus szinkronizáció is, így a rádiós antennák fogyasztása is kiesik, és az éteri nyugalom érdekében még az alapvető funkciókat is ki lehet iktatni, mint például a bejövő hívások, SMS-ek és MMS-ek, naptári értesítők, ébresztések, ugyanakkor bizonyos opciók futtatása engedélyezhető ebben a módban.

    ◆ Adatátvitel
    Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
    UMTS 850/900/2100 MHz
    LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
    GPRS / EDGE van / van
    UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42 Mbps / 5,76 Mbps
    LTE van
    IrDA nincs
    Bluetooth 4.0 (A2DP)
    WiFi: 802.11a/b/g/n, WiFi hotspot, DLNA
    USB: microUSB 2.0
    Push-to-talk / RSS nincs / van
    GPS vevő: van
    GLONASS: van
    NFC: van

    ◆ Egyéb:
    Érzékelők: Gyorsulásmérő, közelség, iránytű
    Üzenetkezelés:SMS, MMS, Email, IM, Push E-mail
    Böngésző: HTML5
    Rádió: FM rádió RDS-sel
    GPS: Igen, az A-GPS, GLONASS
    Java: Igen, a Java MIDP emulátor
    - ANT + támogatás
    - SNS integráció
    - Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    - MP4/H.263/H.264 player
    - MP3/eAAC + / WAV lejátszó
    - Dokumentum néző
    - képnézegető / szerkesztő
    - Hangjegyzet / dial
    - A prediktív szövegbevitel
    -giroszenzor.

    ◆Extra szoftverek:
    Google+, Hangouts, Google Maps, Evernote, Sony Explore, Fájlkezelő, Feljegyzések, NeoReader, Pixlr Express, OfficeSuite, PlayStation, TrackID

    Forrás: Mobilarena.hu meg GSMarena

    SUS - Sony Update Service - A Sony hivatalos frissítőprogramja. Ezzel lehet teljesen tiszta újratelepítést végezni, akkor javallott, ha problémák bukkantak fel a telefonnal kapcsolatban. SI szám alapján frissít.
    Megjegyzés.: A Sony 2014 július 21-én megszüntette a támogatást ehhez a programhoz.
    SI -szám - A telefon régiójának az azonosítószáma lényegében. A magyar telekomos SP-nek, és a független SP-nek alapjáraton más az SI száma, így más időpontokban kaphatják meg a frissítéseket, más régiós telefonnak ismeri fel a PC Companion őket. Ez szoftveresen tetszőlegesen módosítható, természetesen ehhez már root szükséges.
    Flashtool - nem egyenlő a Flash Tool-lal! Ezzel a programmal ftf alapú firmwaret flashelhetünk fel a telefonunkra. Lényegét tekintve hasonlít a Sony Update Service programra, de itt mi döntjük el, melyik verziójú firmwaret telepítjük a telefonunkra, és azon belül milyen régiósat. (magyar Telekom, angol Vodafone, független stb..) Letölteni itt lehet: Flashtool
    PCC - Sony PC Companion - Ezt a programot ismerik talán a legtöbben, hiszen az első USB-s csatlakoztatáskor ezt ajánlja fel a telefon telepítésre a számítógépnek. Használata egyszerű, de nem mindig tökéletes. Lehet vele frissíteni, viszont csak rátelepítéses módszerrel, hogy megmaradjanak a beállítások, viszont ez néha hibákat okozhat. Olyankor a javításra kattintva telepíti teljesen újra, de akkor már javasolt ott a SUS is, hogy teljesen újratelepítsük telefonunkat. Letölteni itt lehet: Sony PC Companion
    Kernel - Az operációs rendszer magja, alapja. Ez tudja kiosztani a hardverelemeknek az utasításokat, hogy a felhasználó szerint működjön a telefon. Vannak gyári kernelek és custom, egyedi kernelek.
    Bootloader - Ez kezdi meg az operációs rendszer betöltését. Nekünk ebből annyi a lényeges, hogy lehet nyitva és zárva. (Locked és Unlocked). Sony telefonoknál csakis a GYÁRILAG független telefonok bootloadere nyitható. Ha egy szolgáltatófüggő telefon függetlenítve lesz, a bootloadere továbbra sem lesz nyitható! Ez le is ellenőrizhető, hogy a tárcsázóba beírjuk: *#*#SERVICE#*#* (Betűket nem tudunk írni a tárcsázóba, így azt a számot írjuk, amin az a betű szerepel, így: *#*#7378423#*#*) Itt a Service info --> Configuration- ra megyünk. Ott a rooting status írja, hogy Bootloader unlock allowed: (Yes vagy No). Magyarul ez azt jelenti, hogy Bootloader nyitható-e vagy sem, nem pedig azt, hogy nyitva van-e vagy nem. Fontos a feltételes mód! Akinek No van, annak biztos szolgáltatófüggő telefonja van, vagy pedig függetlenítve lett (persze itt a hivatalos lehetőségek jönnek szóba, hiszen bármilyen más mód tárgyalását a PROHARDVER Informatikai Kft. nem tűr meg az oldalain, tartsuk tiszteletben!)
    Ha nyitva van az az előnyünk lehet, hogy bármilyen kernelt használhatunk, nem csak a gyáriakat. Viszont akkor könnyebb "téglázni" a telefont. Ha zárva van, akkor nem nagyon lehet elrontani a telefont szoftveresen. a Flashtoolal vagy Sony Update Service programmal életre lehet kelteni, ha valamiért nem bootolna be a telefonunk.

    Köszönet a leírásért és a fordításért oliwire

    Sony készülékekhez kapcsolódó információk

    D2303_T-Mobile_HU-18.0.C.1.13.ftf

    D2303_18.0.C.1.13_Central Europa.ftf

    D2303_Central_Europe_18.0.C.1.17.ftf

    Itt van angolul az M2 rootolása, a lényeg, hogy a kernel dátuma 2014. június 3. előtt legyen.

    Köszönet a leírásért oliwire

    A TELEFONBAN ESETT ESETLEGES KÁROKÉRT ÉS EGYÉB DOLGOKÉRT NEM VÁLLALOK
    FELELŐSSÉGET KIPRÓBÁLT MÓDSZER MÛKÖDIK IS DE MINDENKI CSAK SAJÁT
    FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján.

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    2014.08.08

    Készitette és módosíthatja: Edi77

    Közreműködők:

    oliwire

    bubus66

    [ Szerkesztve ]

    "Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

  • snipy

    tag

    Reggel levettem, de most a képek kedvéért visszarakom.
    Így fest az L70 fóliájával. Látszik, hogy a fizikai gomb kivágása el van csúszva.

    A múlt héten própált fólia kivágása is passzolt és az alján, ill, a tetején is egyenlő volt a távolság.

    [ Szerkesztve ]

  • bubus66

    nagyúr

    LOGOUT blog (1)

    Sony Xperia M2 D2303 LTE

    Használati útmutató. PDF

    PDF olvasó letöltése.

    Fórum használata

    A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!

    A Telefon a képen látható három színbe kerül forgalomba. Színvariációk : fekete, fehér, lila

    Sony Xperia M2 készülék, akkumulátor töltő fej, USB kábel, leírás, headset.

    Specifikáció:

    ◆ Hálózat:

    -2G Hálózat: GSM 850/900/1800/1900 - Összes modell
    -3G hálózat: A HSDPA 850/900/2100 - A D2303 A Vastagon kiemelt lesz a D2303.
    HSDPA 850/1700/1900/2100 - D2306
    HSDPA 850/900/1900/2100 - D2305
    4G hálózat: LTE 800/850/900/1800/2100/2600 - D2303
    LTE 700/1700/2600 - D2306

    ◆ Kijelző:
    Típusa:TFT LCD kapacitív érintőkijelző, 16 millió szín
    Méret: 540 x 960 pixel, 4.8 inches (~ 229 ppi pixel sűrűség)
    Védelem: Scratch-resistant glass

    ◆ Méretek:
    Méret: 139,7 x 71,1 x 8,6 milliméter

    ◆ Súly:
    148 gramm

    ◆ Szín:
    fekete, fehér, lila

    ◆ Hardver:
    SoC típusa:Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926
    Processzor típusa:1,2 GHz-es négymagos ARM Cortex-A7
    Processzor csíkszélessége:28 nm
    Processzor utasításkészlete:ARMv7
    M2 esetén, amely a 28 nanométeres csíkszélességű Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926 lapkakészletnek köszönhető. Az ARMv7 architektúrájú, négymagos processzor ARM Cortex-A7 magjai 1,2 GHz-en dolgoznak.
    A grafikus teljesítményt az Adreno 305 garantálja. RAM-ból 1 GB-ot kapunk, ha a rendszer alapjáraton pörög, akkor nagyjából 600 MB-ot használ fel, a többit lehet megtölteni alkalmazásokkal.

    ◆ Tárhely:
    Belső tárhely: 8GB (ebből szabadon felhasználható 5GB), külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett találhat kis ajtócska mögött lapul a Micro SIM-mel együtt, valamint itt található a RESET gomb is.

    ◆Memória:
    Dinamikus, mind a telefonkönyv, mind az SMS memória

    ◆ Szoftver:
    Android Jelly Bean: 4.3 verziója fut várható rá a 4.4 KitKat frissítés. A Sony saját
    a TimeScape UI névre hallgató egyedi felülettel ellátott szoftver számos extrát tartalmaz, megannyi alkalmazásfelület található a rendszerben, az ikonok külsejét pedig teljesen újrarajzolták. Egyelőre még a Sony nem indult el a flat dizájn felé, ami miatt talán egy kicsit komolyabbnak hat ez a UI, mint a versenytársak felületei. A főoldalak az áttekintő nézet keretén belül személyre szabhatók widgetekkel és gyorsikonokkal, az információs függönyt az értesítéseken túl adatkommunikációs eszközök eléréséhez is használhatjuk. A virtuális vezérlőgombok kialakítása nem változtatható, így a visszalépés, a kezdőképernyőre ugrás és az alkalmazásváltás funkciókat érhetjük el a segítségükkel. Utóbbi megnyomása esetén megjelennek a minialkalmazások, amelyek külön kis ablakban ugranak fel, hogy ne zavarják az aktuális munkát. Ezekből több darabot ki tudunk rakni, méretezhetők és áthelyezhetők, hasznos szolgáltatása ez a szoftvernek. A menüben lépkedve, ha a képernyő bal széléről elhúzzuk az ujjunkat, akkor feltűnik egy menü, ami az applikációk törlésében és elrendezésében segít.

    ◆Alapfunkciók:
    Profilok néma/rezgés
    Vibra funkció van
    Kihangosítás van
    Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
    Hangrögzítés telepíthető
    Ébresztés van
    Prediktív szövegbevitel van

    ◆ Kamera:
    Elsődleges: 8 MP, 3264 x 2448 képpont, autófókusz, LED vaku, HDR funkció, Arc felismerés, Vörös szem hatás csökkentése, Mosolyexponálás, Képstabilizáló. Zárhang Ki-Be kapcsolása.
    Az első kamara: Csak VGA felbontású.

    ◆ Videó:
    Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)

    ◆ Csatlakozók:
    Felül 3,5 mm-es jack, a készülék baloldalán microUSB-t található.

    ◆ SIM:
    MicroSIM-el használható, és a készülék jobb oldalán a bekapcsoló gomb felett lévő kis ajtócska alatt a a microSD mellett található. (Amennyiben régi SIM-ed van a szolgáltató kicseréli.)

    ◆ Akkumulátor:
    AKKUMULÁTOR NEM CSERÉLHETŐ! 2300 mAh-s lítium-ion
    Készenléti idő 693 óra (2G / 633 óra (3G)
    Beszélgetési idő 14 óra

    ◆Stamina mód:
    Nem egy új funkció, vagy ötlet a piacon, csak egy nagyon hasznos alkalmazás, ami bekerült a gyártó telefonjaiba. A működése röviden annyi, hogy lezárt képernyőnél letiltja a felhasználó által kiválasztott alkalmazásokat, így azok nem futnak feleslegesen a háttérben, memóriát és adatforgalmat fogyasztva. A Stamina bekapcsolásával ezen kívül letiltható az adatforgalom, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS, és az automatikus szinkronizáció is, így a rádiós antennák fogyasztása is kiesik, és az éteri nyugalom érdekében még az alapvető funkciókat is ki lehet iktatni, mint például a bejövő hívások, SMS-ek és MMS-ek, naptári értesítők, ébresztések, ugyanakkor bizonyos opciók futtatása engedélyezhető ebben a módban.

    ◆ Adatátvitel
    Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
    UMTS 850/900/2100 MHz
    LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
    GPRS / EDGE van / van
    UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42 Mbps / 5,76 Mbps
    LTE van
    IrDA nincs
    Bluetooth 4.0 (A2DP)
    WiFi: 802.11a/b/g/n, WiFi hotspot, DLNA
    USB: microUSB 2.0
    Push-to-talk / RSS nincs / van
    GPS vevő: van
    GLONASS: van
    NFC: van

    ◆ Egyéb:
    Érzékelők: Gyorsulásmérő, közelség, iránytű
    Üzenetkezelés:SMS, MMS, Email, IM, Push E-mail
    Böngésző: HTML5
    Rádió: FM rádió RDS-sel
    GPS: Igen, az A-GPS, GLONASS
    Java: Igen, a Java MIDP emulátor
    - ANT + támogatás
    - SNS integráció
    - Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    - MP4/H.263/H.264 player
    - MP3/eAAC + / WAV lejátszó
    - Dokumentum néző
    - képnézegető / szerkesztő
    - Hangjegyzet / dial
    - A prediktív szövegbevitel
    -giroszenzor.

    ◆Extra szoftverek:
    Google+, Hangouts, Google Maps, Evernote, Sony Explore, Fájlkezelő, Feljegyzések, NeoReader, Pixlr Express, OfficeSuite, PlayStation, TrackID

    Forrás: Mobilarena.hu meg GSMarena

    Sony készülékekhez kapcsolódó információk ROOT -lás menetét és FLASH TOOL használatának leírása.

    Köszönet a leírásért fordításért oliwire

    Flashtoolhoz való gyári ROM-ok a Flashtool letöltése innen

    D2303_T-Mobile_HU-18.0.C.1.13.ftf

    D2303_18.0.C.1.13_Central Europa.ftf

    D2303_Central_Europe_18.0.C.1.17.ftf

    Itt van angolul az M2 rootolása, a lényeg, hogy a kernel dátuma 2014. június 3. előtt legyen.

    Köszönet a leírásért oliwire

    Itt megtalálod, tő szavakba a ROOT leírást

    Leírás: KyeX

    A TELEFONBAN ESETT ESETLEGES KÁROKÉRT ÉS EGYÉB DOLGOKÉRT NEM VÁLLALOK
    FELELŐSSÉGET KIPRÓBÁLT MÓDSZER MŰKÖDIK, DE MINDENKI CSAK SAJÁT
    FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján.

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    2014.08.08

    Készitette és módosíthatja: Edi77

    Közreműködők:

    oliwire

    bubus66

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

  • LamaCube

    addikt

    [ Szerkesztve ]

    HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

  • LamaCube

    addikt

    1

    [ Szerkesztve ]

    HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

  • Juliuska

    senior tag

    ..

    [ Szerkesztve ]

    Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

  • trebrona

    nagyúr

    ------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

  • Gr3GoRi

    tag

    x

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte B550 Aorus ​Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19

  • Cadal

    őstag

    Diablo 3 topik

    Eljött az a pillanat, amikor a Diablo III szerverei beélesítették magukat, hogy elszabadulhasson a pokol…

    Visszatérhettek Tristram-ba, hogy felfedjétek a Fallen Star sötét titkát és hogy teljesítsétek a küldetést, Sancturary megmentését a démoni inváziótól!

    Szerver státusz mindhárom régióra!

    Szerdánként a hajnali és délelőtti órákban az EU szerveren általában karbantartás zajlik!

    Ingyenesen kipróbálható Starter Edition info

    Diablo III Game Guide avagy minden amit játékról tudni lehet.

    PH-s Diablo III trade topik

    Karakter és skill leírások:

    FONTOS!!! Játék során a skilleket a menüben található ELECTIVE MODE-val tudod teljesen variálhatóvá tenni. Pl:[link]

    Crusader
    Barbarian
    Demon Hunter (PH!-s Demon Hunter klub)
    Monk
    Witch Doctor (PH!-s Witch Doctor klub)
    Wizard

    A játékosok karakterei megtekinthetőek a Diablo Armoryban. Használata nagyon egyszerű, a fenti linken a keresőbe beilleszted a megtekinteni kívánt játékos battle tagjét és keresés után be is dobja az adott profilt. A PH-s közösség játékosai alább megtalálhatóak a teljesség igénye nélkül.

    A DiabloProgress.com oldalán szintén megtekinthetők a játékosok karakterei, csak ez sokkal részletesebb képet ad róluk. Ezen kívül különféle statisztikákat, rangsorokat készítenek a játékosokról felszerelési tárgyakról. Érdemes megismerkedni az oldallal.

    Karakterek képességeit Te is össze tudod állítani a Skill Calculatorban!

    Gyakran ismételt kérdések és válaszok linkjei:
    A Diablo története: [link]
    Hivatalos gépigény: [link]
    Nem támogatott videókártyák listája: [link]

    Authenticator:[leírás]; egy link gyűjtemény az authenticatorról a wowwikin, magáról az eszközről: [link] (élettartam 7 év)
    Windows Authenticator: [link]
    Mobil alerts leírások (VladimirRtól): [link]
    Diablo III optimalizálása: [link]

    A játék működésével, mechanikájával kapcsolatos dolgok:

    Mit jelent a Global Play: angolul:[link] röviden magyarul:[link]
    Távolságmérés avagy mi, merre, hány méter: [link] magyarul röviden: [link]
    Titkos pálya információk: [link] ; [link]
    Tutorial – Options menü: [link]
    Követők leírása és skilljeik: [link]
    Az elitek képességei: [link]

    Reaper of Souls fontosabb tippek trükkök, leírások:

    Horadric Cache-ből megszerezhető itemek ACT-onként: [link]
    Hivatalos Torment only itemek és Horadric Cache itemek: [link]
    Legendary alapanyagok és Drop táblázat: [link] forrás: [link]

    Adventure mod: [link] (by mikromanus: [link]
    Skill és Elemental bonuszok: [link]
    Skill Proc Coefficients: [link]
    Paragon 2.0: [link]

    Javítások patchek:
    1.0.4 2012-08-22
    1.0.5 (2012.10.17)
    1.0.5a
    1.0.7 Patch(2013.feb.13): eredeti, magyar
    1.0.7a Patch (2013.marc.13) eredeti
    1.0.8 (2013-05-08) eredeti, magyar
    1.0.8a (2013-05-15) eredeti, magyar
    2.0.1 (2014-02-25) [link] röviden magyarul: [link]
    2.0.4 (2014-04-08) [link] röviden magyarul: [link]
    2.0.5 (2014.05.13) [link] röviden magyarul: [link]
    2.0.6 (2014.06.10) [link] röviden magyarul: [link]
    2.1 (2014.

    Classic Diablo III utolsó téma összefoglalója: [link]

    A témával foglalkozó oldalak:
    Magyar nyelvűek:
    diablohungary.hu
    diablo3.hu
    Angol nyelvű oldalak:
    http://www.diablofans.com
    http://diablo.incgamers.com/
    Diablo III wiki
    diablo3.diablowiki.net

    A Prohardveres játékosok listája:

    abéla - CorteXt#2600
    Alabian - Alabian #1899
    angelside77 - Mezoltan77#1985
    annonmi - NMI#2665
    asound - kutga#2141
    axel797 - technic79#2182
    Balazs_ - Baleezus#2124
    berojocy - bero#2531
    biggamer - biggamerHUN#2736
    Bird - horvathszabi#2762
    Blizz - Nygain#2724
    BorkL - BorkLaser#1677
    Candy - candy#2995
    CarajoEsp - CarajoEsp#1838
    catroot - ketroot#2153
    -conrad- - Conrad#2992
    core2 - core2#2897
    corvette - Hiroz#2501
    CoyoteStarrk - CoyoteStarrk#2870
    cowboy_bebop - markastor#2679
    cr33p - h34dkr33pz#1557
    czpitti - czpitti#2239
    Dan-szan - Sathon#2241
    davidsz - Davidsz#2990
    DeckardCain - Tomiie#2351
    Diablo18 - Diablo20#2554
    dilipok - dilipok#1621
    Doom83 - SALBA#2601
    Dreimus - Dreimus#2674
    Eprom - SaN#2200
    errorcode06 - Chilleffect#2808
    Finwe - Finwe#2825
    frenkdrebin - frenkdrebin#2705
    F-ECT$ - fects#2557
    Gertrius - nonsense#2596
    Gibkey - Gibkey#2592
    Giinos - DomeZs#2972
    granini - Sunra#2349
    gyga - Felkelo#1217
    gyuromoj - gyuromoj1988#1370
    HolloW - Inarius#1647
    Huma - Mardok#1180
    HZoli87 - HZoli87#2966
    IcsiGin - Icsigin#2161
    Isual - Isual#1946
    Jazz - JazZy#2550
    jjc - jelfisz#2677
    Joker94 - JOKER94Hun#2355
    JSaN - JSaN#2520
    Kashim - kKNd#2600
    Kasya - KasyaDMHH#2761
    Keksz03 - Keksz03#2262
    kexksz - k4csa#1888
    Kicsimix - NAMI#2906
    lakisoft - Impless#2357
    Lézerparaszt - Hypperkarma#2958
    Madn!ght - madnight#2761
    mammutka - Mammutka#2227
    Matyó83 - Matyo1983#2640
    McKnight - McKnight#2307
    medvezsolt - MaC#2406
    mikromanus - Mikroman#2277
    Mr.Csizmás - fritzkandur#2997
    MrCsiT - Trier#2235
    Mukorka - Mukor#2214
    m4rk_ - m4rk#2523
    modern - easylite#2260
    nepszter1 - nepszter#2605
    Nesti - NestiHUN#2598
    nightmare13 - GraveHUNter#1971
    nkAAA - nkAAA#2593
    Nunder - NunderBlack#2650
    Nordic - Nordic#2851
    n_gy_k - nturbusiness#2180
    omikron23 - Omikron#2624
    ooooobi - ooooobi#1695
    oxox - oxox#1525
    Peat - SzPeat#2491
    phanzetomox - Phanzetomox#2999
    Pocok9b - FTpocok#2867
    Poctar - Poctar#2629
    Pompi - Pompi#2178
    ProEvoFan - ProEvoFan#2748
    pzske - pzs#1217
    renard - HookedOnTrai#2762
    Rez_Grof - Madwe#2593
    Ripper03 - B3ndeguz#2417
    RI/OS - rkydderf#2919
    rol33 - r0l33#2396
    Rossi - Rossi#2988
    VladimirR (rt06) - cyla#2786
    Scholes9 - Scholes#2294
    sittes79 - Baluka79#2199
    Sirandrish - Andrish#2666
    skater86 - sk8er#1777
    Sonja - Csokis#2344
    SQX_Barto - bARTO#2309 (us)
    Stan648 - hans88HUN#1717
    Szuperboci - West#2963
    Szvanika - Szvaniika#2777
    Tatyla - Tatyla#2431
    Togyo25 - Pitty80#2311
    Tbs82 - Endimion#2236
    Tomics - Tomics#2206
    Tom5 - Toma#2947
    toM517 - toivi#2633
    ttt1 - Wizmaster#2152
    XenHai - XenHai#2842
    X Factor - XFactor#2906
    x6radio - JEGX44#2349
    Viper26 - MrGabriel#2137
    Vistaboy - Vistaboy#1222
    Wayne - Wayne#2148
    whitezo88 - Zoley#2316
    Zan - Dreamer#2575
    Zeratul - RatkillerY8#2584
    -Zeratul- - zerom#1256
    zoty0 - zoty#2774

    Ha szeretnél felkerülni a listára vagy arról lekerülni küldj egy privit Cadalnak. A lista kb 2 hetente frissül.

    A topikban várhatóan rengeteg rövidítés fog megjelenni a játékkal kapcsolatosan. Lentebb ezek gyűjteménye található:

    Act (a játék fejezete, pl. 1,2,3,4)
    Affix (utótag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. mammoth-életerőt ad)
    AH - Auction House - aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni.
    alvl – area level
    AoE – Area of Effect – (terültre ható varázslat)
    APS (Attack per secundum, vagyis támadás per másodperc)
    Barb (Barbár)
    bugged item – olyan tárgy, amely meg nem engedett tulajdonságokkal rendelkezik cast speed vagy gyakran csak fast cast – adott idő alatti varázslás sebesség
    bis - best in slot - az adott bővítőhelyre a leginkább megfelelő item
    caster – varázslat használó karakter
    CE / collectors – Collectors Edition
    chc - crit hit chance - esély a kritikus találatra
    chd - crit hit damage - kritikus találat esetén a sebzés növekedést eredményez
    clvl (character level) – karakter szintje
    Cooldown, CD ( egy képességet milyen időközönként lehet használni)
    co-op – cooperative game (többjátékos)
    CP – checkpoint (ellenőrző pont)
    cr, cres (cold resistance) – ellenállás hideggel szemben
    Crafting (Tárgykészítés)
    Crit rating, Crit (olyan érték mely megnöveli annak az esélyét, hogy egy képesség többszörösét sebezze a D3-ban, jelenleg fizikai képességeknél 150%, varázslatoknál 200%)
    Cube ( anno a Horadric Cube, most a Nephalem Cube rövidítése)
    def (defense) – védőérték
    dex, dext, - dexterity - ügyesség. DH.-nál és MONK- nál van jelentősége növeli a sebzést
    DH (Demon Hunter)
    dia – Diablo
    dirty – a tárgy foglalataiban haszontalan/oda nem illő ékkövek vannak
    dmg – damage (sebzés)
    DOT – damage over time / idő alatt elszenvedett sebzés
    DPS (sebzés per másodperc)
    dr (damage reduction) – sebzéscsökkentés
    Drop – szintén a zsákmány, szó szerint elejtett holmi
    Durability ( A tárgyak tartósságát jelző érték, ha elfogy a tárgy használhatatlanná válik)
    ed (enhanced damage) – nagyobb sebzés
    ed (enhanced defense) – nagyobb védelem
    eg (extra gold) – több arany
    Experience, EXP,XP (tapasztalati pont, adott érték után szintet lép a karakter)
    FPS – frame per sec – (képkocka per másodperc)
    fr, fres (fire resistance) – ellenállás tűzzel szemben
    ftj – failed to join
    g – gold (arany)
    gear – felszerelés
    gf (gold find) – arany gyűjtése
    gosu – valami különösen egyedi/ritka vagy tökéleteshez közeli cucc megnevezése
    HC – Hardcore
    Health Globe, Globe ( Az új gyógyító mechanizmus életerőt töltő gömbjei)
    HP (Életerőpont)
    ias (increased attack speed) – gyorsabb támadás
    ilvl – (tárgy szint)
    imba – imbalanced rövidítése, a kiegyensúlyozatlanul erős kasztokra szokás mondani, magyarul „tápos”
    int - Intelligencia. A Wizardnál és a WD-nél van jelentősége növeli a sebzést.
    itd (ignore target’s defense) – kiiktatja az ellenség védelmét
    Item (tárgy)
    kiting / kite / bossok, mobok, húzogatása, pozícionálása, támadási képességein kívül tartása, mozgatása.
    kb (knockback) – az ellenség eltaszítása
    leecher – olyan játékos, aki tétlenül áll és gyűjti a tapasztalati pontokat
    Level, Lvl, ( a karater szintje)
    loh - life on hit - találat esetén életet lopsz
    Loot – zsákmány /amit a szörnyek dobálnak/
    lr, lres (lightning resistance) – ellenállás villámmal szemben
    melee – közelharcos karakter
    MF – magic find (%-s érték, varázserejű tárgyak megtalálására.)
    mlvl (monster level) – szörny szintje
    mod – moderátor
    Multiplayer/MP (többjátékos üzemmód)
    nerf/nerfelés – a feljebb említett túl erőben lévő kaszt kiegyensúlyozása annak
    NV - Nephalem Valor lásd a gyakran ismételt kérdések közti linken (fent).
    gyengítésével
    nm (nightmare) – a Diablo második nehézségi fokozata
    OMG – Oh my God! – heves reakció, lehet meglepetés vagy ellenszenv is
    poti – potion
    pr, pres (poison resistance) – méreggel szembeni ellenállás
    Prefix (előtag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. crismon tűzsebzést ad)
    psn (poison) – méreg
    PvE – Player versus Environment, megyegyezik a PvM-el
    PvM, más játékoknál PvE (A játékos a szörnyek ellen harcol és nem játékostársai ellen)
    PvP (Player vs. Player, vagyis játékosok játékosok elleni küzdelmét jelenti)
    ranged – távolsági karakter
    res. resi (resistance) – ellenállás
    RMAH - Real Money Auction House - Valós pénz alapú aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni valós pénzért.
    run – “futás” – egy adott helyen történő gyors öldöklés
    rush – húzás, amikor egy magasabb szintű karakter rövid idő alatt megcsinálja az alacsonyabb szintű karakter küldetéseit
    silence – némítás, az ilyen hatás alatt álló mágiahasználó nem tud varázsolni
    Single Player, SP (egyjátékos üzemmód)
    Skill (Aktív képesség)
    str - strength - erő. A barbárnál van jelentősége növeli a sebzést.
    tele – teleport
    tier – szint, általában a skillek szintjére használjuk
    vit, vita - vitality vitalitás. Az életerő (HP) mennyiségét növeli.
    Waypoint, WP – (A Diablo 2-ből is térkapu rendszerek, melyek fontosabb helyszíneknél lesznek találhatóak, és ritkábbak lesznek, mint a D2-ben.)
    WD – witch doctor
    ww – whirlwind (forgószél – képesség)
    xbow (crossbow) – számszeríj

    Rövidítések forrása: [link]

    Tilos béta vagy bármilyen kulcs eladását itt hirdetni!

    Eredeti szöveg:
    Megnyitom ezt a topicot mert hamarosan közeleg a Diablo3-kiadásának napja.Ki mit tud rola (megjelenés,uj dolgok)?Én azt hallottam hogy olyan lesz mint a WOW
    hogy csak neten lehet vele játszani pénzért.Azért ez elég nagy kicseszés lenne nem?Mert nekem a dio2 a mai napig az egyik legkedelteb játékom.Ugy tudom 2 uj faj is lesz belőle de a nevüket nem tudom.<span class="uff">Ha felesleges ez a topic mert még nem jelent meg a game akkor kérem zárni és ha majd megjelenik kinyitni és elnézést mindenkitől elnézést mindenkitől.

    Utolsó módosítás :

    Cadal

    (őstag)

    ============== Előzmények: [link] ==============

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    Könyvek

    A Halo világa természetesen nem csak a videójátékokra korlátozódik, hanem 2001. óta rengeteg könyv is megjelent, amelyek mind-mind a játék univerzumát bővítik ki különböző módokon. A legelső ilyen kiadás a 2001-ben megjelent Fall of Reach volt, amelyet azóta nem kevesebb mint 11 másik novella követett.

    Eric Nylund: The Fall of Reach
    Megjelenés: 2001.

    A legelső könyvben ismerhetjük meg Master Chief múltját, valamint azt, hogy pontosan mi is történt a Reach bolygó eleste előtt, hogyan és miért támadta meg a Covenant az emberiség utolsó védőbástyáját, valamint hogyan sikerült elmenekülnie a Pillar of Autumn hajónak. A könyv az első Halo játék konkrét előzménye.

    William C. Dietz: Halo - The Flood
    Megjelenés: 2003.

    A második könyv tulajdonképpen a Halo: Combat Evolved könyv változata, olyan különbséggel, hogy a játékban látott események sokkal jobban ki vannak dolgozva, illetve jobban részletezve vannak mint a játéksorozat első részébén.

    Eric Nylund: First Strike
    Megjelenés: 2003.

    A következő regény 2003-ban jelent meg, újra az első könyv írójának tollából. Az "Első Csapás" történetileg a Halo: Combat Evolved és a Halo 2 játékok között játszodik, amikor is Master Chief visszatér a Földre a Reach és az első Halo eseményeinek túlélőivel.

    Eric Nylund: Halo - Ghost of Onyx
    Megjelenés: 2006.

    A könyvek folytatására egészen 2006-ig kellett várni, amikor is Eric Nylund által írt novella, a Ghost of Onyx napvilágot látott. A regényben Kurt-051 és az újgenerációs Spartan III-as katonák kiképzését ismerhetjük meg egy "különleges világon" amely az Onyx nevet kapta.

    Joseph Staten: Halo - Contact Harvest
    Megjelenés: 2007.

    A következő könyv hamarabb jött, mint a rajongók hitték, ugyanis a következő évben ismét egy újabb címmel bővült a Halo világa, amely ismét egy előzémnytörténete a játékoknak. Az játék első részéből megismert kedvenc afroamerikai katonánk, "Sergeant Avery Johnson" háttértöténetét ismerhetjük meg, valamint azt, mi is történt pontosan az első kapcsolatfelvételnél a Harvest bolygón, ami végül az első Emberiség - Covenant háború kitörését eredményezte.

    Tobias S. Buckell - Halo: The Cole Protocol
    Megjelenés: 2008.

    A rajongók egy évvel a Contact Harvest után ismét egy Halo regényt kaptak a kezeik közé. A Cole Protocol című könyvben a Halo 1 legendás kapitányának, Jacob Keyesnek ismerhetjük meg a háttértörténetét, valamint betekintést nyerhetünk kicsit a Covenantok világába is.


    Greg Bear - Halo: Cryptum
    Megjelenés: 2011.

    2011-ben Greg Bear tollából született meg a Crytum című új Halo regény, amely bevallottan egy trilógia első darabjaként látott napvilágot. A 3 részesre tervezett történet több száz ezer évvel játszódik a Halo játékok története előtt és középpontban a korábban megismert Forerunner fajt találhatjuk. Az első részben már egyből a Forerunner - Flood háborúban találjuk magunkat.


    Karen Traviss - Halo: Glasslands
    Megjelenés: 2011.

    A 2011-es év duplán is megörvendeztette a Halo könyvek rajongóit, ugyanis a Forerunner trilógia első kötete mellett egy másik Halo könyv is napvilágot látott, méghozzá egy női író tollából. A Glasslands történetében ismét visszatérünk a Covenant - Emberiség háborújához, újabb részleteket ismerhetünk meg, amik végül a Ghost of Onyx történetét vezetik majd fel. A Glassland egy a Kilo-Five trilógia első darabja.

    Karen Traviss - Halo: The Thursday War
    Megjelenés: 2012.

    A Kilo-Five trilógia második részében ellátogatunk az Elitek anyabolygójára a Sanghelios-ra is, valamint tanúi lehetünk a Sangheili polgárháborúnak is.

    Greg Bear - Halo: Primordium
    Megjelenés: 2012.

    A 2012-es évben ismét két Halo könyvet kaparinthattak meg a rajongók, a Kilo-Five trilógia második könyve mellett a Forerunner Saga folytatását is megkapták. A 2. részben ismét a távoli múltban járunk a 07-es Installáción, amikor is megismerhetjük Chakast, azt a földi férfit, akinek az elméjével találkozhatunk mi is a távoli jövőben, méghozzá 343 Guilty Spark személyében.

    Greg Bear - Halo: Silentium
    Megjelenés: 2013.

    A Forerunner saga záróakkordjában a Halo 4-ben is látott Ur-Didact történetét ismerhetjük meg, valamint azt, hogy milyen indokok és események hatására jut el oda, hogy a történelemben elsőként tüzeljen a Halo gyűrűkkel.

    Karen Traviss - Halo: Mortal Dictata
    Megjelenés: 2014.

    A Kilo-Five trilógia záródarabjában a terrorista csoport Venezia zárótörténetét ismerhetjük meg, valamint a terrorista Staffan Sentzke kapcsolatát a Kilo-Five Spartan csapatba tartozó Naomi-010-el.

    John Shirley - Halo: Broken Circle
    Megjelenés: 2014.

    Az idei évben ismét két új Halo regényt kaphattak a kezeik közé a rajongók, amelyből a második a Broken Circle alcímmel ellátott könyv volt. A könyv a Covenant szövetség korai időszakába nyer betekintést, amikor is az Elitek szövetségre léptek a Prófétákkal.

    Soundtrackek - Játékzenék

    A Halo játékok mindig is híresek voltak fantasztikus zenéikről, amik többnyire azonnal felismerhetőek egy egy taktust meghallva. Reméljük a 2015-ben érkező Halo 5 is hasonlóan minőségi dallamokat tud majd felmutatni a rajongóknak.

    Halo Combat Evolved
    Halo 2
    Halo 3
    Halo Wars
    Halo 3: ODST
    Halo: Reach
    Halo Combat Evolved Anniversary
    Halo 4
    Halo Spartan Assault

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

  • Vasinger!

    nagyúr

    Option Explicit

    Sub Frissites()
    Dim sor As Long, usor As Long, WS As Worksheet, WF As WorksheetFunction
    Dim db As Long, db1 As Long, WSS As Worksheet, kezd As Long, vegez As Long
    Dim sor1 As Long

    usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
    Set WSS = Sheets("Segéd")
    Set WS = Workbooks("kistabla.xlsx").Sheets("Munka1")
    Set WF = Application.WorksheetFunction
    vegez = WF.CountA(WS.Columns(1))

    For sor = 1 To usor
    db = WF.CountIf(WS.Columns(2), Cells(sor, 2))
    If db = 0 Then GoTo Tovabb
    Do While db1 < db
    For sor1 = 2 To vegez
    If WS.Cells(sor1, "B") = Cells(sor, "B") Then
    db1 = db1 + 1
    If db1 = 1 Then
    Cells(sor, 1) = "VALID"
    Cells(sor, 3) = WS.Cells(sor1, 3)
    Cells(sor, 4) = WS.Cells(sor1, 4)
    Else
    WSS.Cells(WF.CountA(WSS.Columns(1)) + 1, 1) = "VALID"
    WSS.Cells(WF.CountA(WSS.Columns(2)) + 1, 2) = Cells(sor, 2)
    WSS.Cells(WF.CountA(WSS.Columns(3)) + 1, 3) = WS.Cells(sor1, 3)
    WSS.Cells(WF.CountA(WSS.Columns(4)) + 1, 4) = WS.Cells(sor1, 4)
    End If
    End If
    Next
    Loop
    db1 = 0
    Tovabb:
    Next
    End Sub

  • Agyasima

    senior tag

    próba

    toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

  • Kernel

    nagyúr

    del

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • taxy88

    aktív tag

    Sony Xperia Z1 Compact

    Méretek:

    • 127 x 64,9 x9,5 mm
    • 137 gramm

    Kijelző és külső:

    1280 x 720 pixel felbontású, 16,777,215 színű, maximum 10 ujjat érzékelő érintő kijelző
    4,3"-os IPS LCD kijelző TRILUMINOS Display for mobile technológiával
    • X-Reality for Mobile - a képek és videókat javító technológia
    • Kesztyűs mód
    • A kijelzőt tartós, edzett üveg borítja
    • A telefon kerete alumínium, míg hátlap műanyag.

    Hálózatok:

    • UMTS HSPA+ 850 (Band V), 900 (Band VIII), 1700 (Band IV), 1900 (Band II), 2100 (Band I) MHz
    • GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900 MHz
    • LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20)

    Belső:

    • Qualcomm MSM8974-AA Snapdagon 800 chipset
    • 4 x 2,26 GHz-es Krait 400 magos processzor
    • Andreno 330 grafikus gyorsító
    2300 mAh, nem eltávolítható Lítium-Ion akkumlátor

    Memória:

    2 GB DDR3 RAM
    16 GB belső tárhely (12 GB a felhasználható)
    • MicroSD kártyával maximum, akár 128GB*-ig bővíthető (*hivatalosan max. a 64GB a támogatott)
    • Android 4.4.x verziókban a Google nem engedélyezi az utólag telepített alkalmazásoknak az SD kártyára történő írást.

    Kamera:

    1/2.3"-es méretű optika, Sony G Lens-szel és BIONZ képfeldolgozó rendszerrel
    • 20,7 megapixeles maximális felbontás (4:3 képarány esetén a max. 20,7 megapixel, vagyis 5248x3936 pixel), (16:9 képarány esetén a max. 15,5 megapixel, vagyis: 5248x2952 pixel)
    • 8x digitális zoom
    • Digitális képstabilizátor, autofókusz
    • Superior Auto mód: automód a legjobb fényképekhez(csak 16:9 képarány és 8 mpx)
    • HDR mód képekhez és videóhoz is
    • Mosolyfelismerő funkció

    Kamera alkalmazások:

    • Social live - élőben sugározhatod legérdekesebb pillanataidat a Facebookra. Barátaid azonnal reagálhatnak is rá, így beszélgethettek egyenes adásban is.
    • Info-eye™ – Fényképezz le egy tárgyat, és az Info-eye™ azonnal elérhetővé teszi számodra az ahhoz kapcsolódó információkat, egyenesen a fényképező keresőjén keresztül.
    • Timeshift burst mód - egyetlen másodperc alatt 61 képet csinál - melyet már a kamera gomb lenyomása előtt kezd. Pörgess vissza az elkészült képek között, hogy kiválaszd a legmegfelelőbbet, vagy tartsd meg akár az összeset.
    • AR effektek - vicces animációkat adhatsz fényképeidhez. Kezdve a dinoszauruszoktól, a tengerek élővilágáig, ezek a témák teljes mértékben testreszabhatóak.

    Csatlakozási lehetőségek, egyebek:

    • USB High speed 2.0 - MHL támogatással
    • USB tethetring
    • 3.5 mm jack csatlakozó
    • 802.11a/b/g/n/ac WLAN (2,4 és 5 GHz), Wi-Fi Direct
    • aGPS és GLONASS
    • Bluetooth 4.0
    • DLNA, NFC, Képernyőtükrözés (MitacastTM )
    • PlayStation minősítés (Magyaországon nem érhető el, egyelőre)
    • Clear Audio+™, Clear bass™, Clear Phase™ and Clear stereo™
    • FM rádió RDS-sel
    IP 55 és IP58 tanúsítvány , mely szerint a telefon ellenáll az édesvíznek 1,5 m mélységig,akár 30 percig, valamint teljes mértékben porálló. Az alábbi hsz.-ban láthatóak az indikátor helyei: Link, melyek ha elszíneződnek,akkor a garancia érvényességét veszti.
    • HD Vocie támogatás

    Tartozékok:

    • EP880 töltőfej
    • EC801 USB kábel
    • MH750 Headset
    • USB OTG kábel
    • Kifejezetten a telefonhoz külön megvehető tartozékok: DK32 mágneses dokkoló, SPA-ACX4 E-bajonettes tok a QX sorozatú smart kamerák rögzítéséhez.

    • Jelenleg Android KitKat 4.4.4 (14.4.A.0.108 build) a legfrissebb elérhető szoftver a készülékre.
    • Frissítés telefonon keresztül(OTA frissítés) : amint a Sony jóváhagyja a következő frissítést,azt az Update Center nevű alkalmazás a telefonon kis idő elteltével jelezni fogja és értelemszerűen követni kell az ott megjelenő utasításokat.
    • Frissítés PC-n keresztül: a frissítéshez le kell tölteni a Sony PC Companion(PCC) nevű szoftvert [link]
    • Az elérhető legfrissebb szoftvert itt ellenőrizheted: [link]
    • A szolgáltató által módosított szoftverek a némi csuszással(míg a szolgáltató nem hagyja jóvá) kapják meg a frissítéseket.

    Ajánlott-e fóliát tenni az elő és hátlapra?

    • Röviden: igen
    • Kicsit bővebben: az előlapon gyárilag van fólia, ám azt a Sony hivatalos válasza szerint nem ajánlatos eltávolítani, mert az egy esetleges törés esetén egybetartja az üveget. A Sony válasza bővebben: [link]
    • Ez a fólia vasalt, viszonylag vastag, szemmel alig látható.
    • Tehát a gyári fóliára nyugodtan lehet tenni plusz fóliát, nem fogja befolyásolni a normális működést
    • A hátlapon nincs fólia és hátlap nem üveg hanem műanyag, így arra mindenképp ajánlott a fólia,mivel könnyen karcolódik.

    Tényleg túl halk / rossz minőségű a készülék hangszórói?

    • A kijelző fellett, középen található a beszélgetésre való hangszóró, mely mind a minőséget és mind hangerőt illetően kielégítő.
    • A telefon alján található a kihangosításra szolgáló hangszóró, melynek minősége átlagos.
    • Itt azonban meg kell jegyezni hogy az IP55/IP58 szabvány miatt a hangszórókat le kellett szigetelni. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor igen is jó minőséget nyújtanak a hangszórók.

    Flash LED (FlashBleeding)hiba. Mi ez?

    • Az eddigi tapasztalok alapján a színes (fehér, pink, lime) példányoknál előfordul, hogy sötétben elkészült képek elszíneződnek.
    • Mi okozza? Tervezési ,illetőleg kivitelezési hiba,a színes hátlap túlságosan szétszórja a LED fényét és jut belőle a képérzékelőbe is.
    • Orvosolható-e? A kamera kézi módjában a fehéregyensúly állításával, némileg csökkenthető a jelenség. De nem 100%-osan
    • Lesz-e javítva valamilyen módon? A gyártó elismerte a hibát, a 11. hét után gyártott készülékeket már módosított hátlappal(a lencsét körül vevő gyűrű vastagabb és kissé ki is emelkedik) kerültek ki.
    • Hogyan tudom meg mikor gyárották? A SIM-tálcánál van egy kihúzható műanyag, amin többek között az alábbi látható: 14wXX, ahol az XX a gyártási hetet jelenti.

    Meddig bírja az akkumlátor? Kell-e formázni?

    • A kijelző a felbontásához és méretéhez képest viszonylag nagy teljesítményű akkumlátort sikerült beletenni, mely normál, átlag felhasználás mellett 2,5-3 napot bír ki.
    • Természetesen mind minden mai okostelefon, a Z1 Compact is lemerül a nap végére, ha folyamatosan nyúzzuk.
    • A Litium-Ion akkumlátorokat nem kell formázni. És nem is ajánlatos teljesen lemeríteni, mert az rövidíti az
    élettartamát.

    Garancia

    • A Sony Magyarországon hivatalosan forgalmazott (nem szürkeimport) készülékekre 2 év teljes körű jótállást vállal.
    • Honnan tudható meg, hogy Magyarországra szánt verziót vettem? A készülék a dobozán, az SI számtól jobbra látható, hogy mely régiókba szánt a telefon. Ha nincs rajta a „HU” ISO-rövidítés, akkor szürkeimportos.
    • Az garanciaérvényesítést a szolgáltatónál vett telefonnál csak az adott szolgáltató üzleteiben lehet(csak szervizeléssel is foglalkozó üzletekben foglalkoznak vele).
    • A bárhol máshol vásárolt (pl: MediaMarkt, Edigital, Euronics, Expert és hasonló, viszonylag nevesebb hálózatoknál) készüléket szintén az adott üzlethálózat valamelyikébe kell visszavinni, vagy személyesen a Sony szervizébe.
    • A sufni gsm, garázsboltokból származó telefonok ... hát … ”mindannyian Isten kezében vagyunk”, vagyis reménykedj benne, hogy a készüléknek nem lesz semmi baja , mert általában rossz tapasztalatok vannak az ilyen nevesnincs üzletek garanciális ügyintézéseinek tekintetében.

    Flashtool:

    • Használata nem jár garanciavesztéssel, azonban mindenki csak is saját fellelőségére használja!
    • Flashtool letöltése: [link]
    • Segítségével szinte azonnal feltudod tenni a Sony által kiadott legfrissebb Fimrware-t(nem kell a szolgáltatóra várni), visszatehetsz régebbi firmware-eket, nyithatsz/zárhatsz bootlader-t és idővel ,remélhetőleg egyre több mást mindent is
    • Letölthető firmware fájlok:
    4.3(.114)
    4.4.2(.681
    4.4.2(.757)
    4.4.4(.108)
    • Ftf fáljok felflashelése/Flashtool használata: [link] (Készítette: dravinya)

    Az alábbi módszerrel a 4.4.x verziójú szoftverek rootolhatóak:

    • Towelroot használata: [link] ( Készítette: Lasy )

    Források: [link] , [link] ,[link]

    [ Módosította: Qru ]

  • aizen92

    addikt

    .

    [ Szerkesztve ]

    "The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

  • Kernel

    nagyúr

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • -FreaK-

    veterán

    LG G3 összefoglaló

    Előszó!

    A méltán népszerű LG G2 utódja május 27.-én került hivatalosan bemutatásra.
    A készülék 2014 július elejétől kapható hazánkban, először a szolgáltatók kínálatában, három színvariációban jelent meg (sötét szürke, fehér, arany sárga).

    Főbb technikai specifikációk:

    ◆ Mérete: 146.3 x 74.6 x 8.9 mm (5.76 x 2.94 x 0.35 in)
    ◆ Súly: 149 g
    ◆ Kijelző: 5.5 col, QHD (1440 x 2560 pixel ), kapacitív érintőpanel, ~534ppi pixel szűrűség, True HD-IPS panel , Gorilla Glass 3 védőüveg.
    ◆ Chipset: Qualcomm MSM8975AC Snapdragon 801, Quad-core 2.5 GHz Krait 400, Adreno 330 GPU
    ◆ Memória és tárhely: 2GB RAM / 16Gb ROM és 3GB RAM / 32 GB ROM (a szolgáltatóknál, Európában a 2/16-os verziót forgalmazzák, a 3/32-es csak szürke importból érhető el)
    ◆ Kamera: 13 MP, 4160 x 3120 pixels, lézeres autófókusz segédfény, optikai képstabilizátor, dual-LED (dual tone) flash, 1/3'' szenzor méret. Videófelvételi módok: 2160p@30fps, 1080p@30fps, 720p@30fps, 720p@120fps.
    ◆ Előlapi kamera: 2.1 MP, 1080p@30fps
    ◆ Akkumulátor: 3000 mAh, cserélhető, Qi vezeték nélküli töltés
    ◆ Hálózat:
    2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - all versions
    3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 - D855
    4G Network LTE 700 / 800 / 900 / 1800 / 2100 / 2300 / 2600 - D855
    HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 21 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL/ EV-DO Rev. A, up to 3.1 Mbps
    WLAN:
    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band,
    Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
    ◆ Adatátvitel:
    Bluetooth: v4.0, A2DP, LE
    NFC: Igen
    Infravörös port: Igen
    USB: microUSB v2.0 (SlimPort), USB On-the-go, USB Host
    ◆ Android verzió megjelenéskor:
    Android OS, v4.4.2 (KitKat)

    Bővebben: PhoneArena

    Használati útmutató: United Kingdom VODAFONE_16G LG G3 Manual

    Készülék verziók:

    LG G3 D855 - Európa
    LG G3 D850 - AT&T
    LG G3 D851 - T-Mobile (USA)
    LG G3 F400 - Korea

    Európában széles körben a D855-ös verziót forgalmazzák, szolgáltatóknál a 2GB/16GB-os verzióban, egyéb kereskedőknél a 3GB/32GB verzióban is.

  • JetiRulez

    őstag

    útvonal

    "Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

  • JetiRulez

    őstag

    sikerült

    [ Szerkesztve ]

    "Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

Új hozzászólás Aktív témák