Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Landon

    őstag

    Sziasztok,

    Elég nagy döntés előtt állok, és lassan lassan már egy hónapja nem tudok dönteni. :) VGA vásárlás előtt vagyok és a következők a jelöltek:

    AMD HD6990 - ha 160k körül megáll az ára valóban.... de az a lélektani határ.
    AMD HD6950 CF

    GTX590 - uaz vonatkozik rá mint a vörös vetélytársára de ebben az esetben nem tudom elképzelni a 200k alatti árat sok tényező miatt.
    GTX580 Gainward Phantom 3GB - eddig ő a leg esélyesebb talán.

    Na szóval, megkérdeztem ugye a "zöldeket" is ők a következőt mondták: egy kártya mindíg jobb mint kettő szabály alapján és az AMD-vel való esetleges sw-es gondok miatt (driver, új játékoknál állandóan patchekre várás etc) inkább egy db stabil 580-ast ajánlanak. Sokat google-ztam és ezt a véleményt nagyon, túl sok helyen olvastam. Csak ugyanakkor nagyon de nagyon csábít a 6950CF teljesítménye. :) Ez lenne az első kérdésem akkor, hogy Ti mit gondoltok, melyik VGA-t javasolnátok elsősorban és ha kérhetem előítéletek, és "fanboy"-kodás nélkül objektívan nézzünk a két gyártóra. :) Köszönöm! (a másik topicban sem kezdett e senki "köpködni" amikor előkerült az AMD neve...)
    Más: Tegyük fel a 6950CF-re esik a választás. Ezzel kapcoslatban lenne jó pár kérdésem:

    1: Miért van akkora ár különbség egy Sapphire és egy MSI plédány közt (69-74k kb)? Megvallom őszintén még nem néztem utána, lehet órajelbeli különbség van. :B
    2: Ennek mindenképp én magam utána fogok olvasni (már ebben a pillanatban is) de mindenképp szeretném hallani a Ti véleményeteket is! Minden 6950 viszonylag egyszerűen és kockázat mentesen flashelhető 6970-é? A hangsúly a kockázat mentességen lenne inkább. Ill. ha sikerül átflashelni akkor esély van rá, hogy hibákat fog produkálni?
    3: Olvastam hogy a 2 6950es eléggé melegszik. Ez mennyire komoly probléma?

    Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét, véleményét! :)

    There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

Új hozzászólás Aktív témák