Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kam1kaze

    tag

    Sziasztok,

    Új gépet rakok össze és arra gondoltam, hogy RAID 1-et használnék, ha lehet egyáltalán úgy, ahogy elgondoltam. 15 éves alaplapom is tudja, de soha se foglalkoztam eddig vele, ezért ez a téma nekem új. Pár napja utána olvastam, meg itt is a hozzászólások egy jó részét, de nem találtam választ rá (lehet rosszul kerestem Google-be is). :)

    Meg lehet azt oldani, hogy egy SSD-n lenne a rendszer, majd egy 3TB-os és 1TB-os HDD-n az adatok. A 3TB-ból 1TB lenne RAID 1-be (mert ugye a kisebb merevlemez mérete számít ilyenkor), ezen lennének az érzékenyebb adatok tükrözve és a maradék 2TB-on a nem annyira fontosak, ami tükrözés nélkül marad. Ez lehetséges, vagy az a maradék 2TB, teljesen láthatatlan és felhasználatlan marad?

    Valószínű ez az alaplap lesz: GIGABYTE GA-Z270-HD3P
    HDD-k ugyan olyan típusúak lennének, leszámítva a méretüket.

    Később lenne még egy 3TB-os HDD adatmentésre, de az csak a mentés idejére kerülne bele a gépbe.

    Azért szeretném ezt így csinálni (ha működik egyáltalán), ha hónapokig nem mentek a pót 3TB-osra és elromlik a gépben lévő 3TB-os, akkor a fontos dolgok megmaradnak a tükrözött 1TB-os lemezen.

    Lehet hülye kérdés, de számomra ez nem teljesen tiszta, hogy a nagyobb adattárolónak, a fennmaradt részével, lehet-e valamit kezdeni RAID 1 esetén.

Új hozzászólás Aktív témák