Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz kissbp #24733 üzenetére

    Tegnap este OMV+Plex Server-rel próbálkoztam - egy másik topikban felmerült probléma miatt - nem sok esélyt adtam a Pi2-nek, de meglepő módon megbírkózott a feladattal. 2 eszköz - egy asztali PC LAN-on és egy telefon WiFi-n - játszott le a Pi2-re kötött 2,5" HDD-ről fHD tartalmakat. Az adatbázis felépítés kínkeserves volt, pedig "csak" 50-70GB-ot kellett indexelnie. (zene, film, klippek)
    A CPU kihasználtság 25-75% között mocorgott, a RAM ~40%-on. Gyanítom, hogy a Pi nem transzkódolt, csak stream-elt, ha kódolnia is kellett volna, lehet "megolvad" a műanyag kuckója. :)

    Attól függetlenül, hogy működött a dolog, nem preferálom. A legnagyobb problémát a vékony(ka) teljesítmény mellett a tárhely csatlakoztatásban is látom. A Pi-n 4 USB2.0 csatlék van, ráadásul ezek osztozkodnak a LAN porttal. Ha rá is tudnék csatlakoztatni mondjuk 4x2TB 2,5"-os HDD-t, kell egy nagyobb doboz, amibe az egészet beleteszem. De ezeket már aktív HUB-ra kellene csatlakoztatni a fogyasztásuk miatt. Vagy beérem 1 HDD-vel így spórolok egy aktív HUB-ot, de a beépítő dobozt semmiképp sem úszom meg. A 2,5"-es HDD ház hátára sziszalagozott Pi, szerintem eléggé gány megoldás, mellesleg a seggükből kiáló USB kábelek roppant adatbiztonságot kölcsönöznek a műnek, még akkor is, ha be van hajítva az ágy alá, vagy a TV mögé...

    Akkor már inkább összekukázok HA-s "limlomokat" és építek egy NAS-t. Ebben alaplaptól függően 2-6 SATA port is lehet, erre azért jóval több tárhely HDD - mellesleg olcsóbb 3,5"-os - köthető. Meg még a SATA2 sebessége is gyorsabb, mint az USB porté. Teljesítményben még a legkissebb integrált Atom CPU-t is köröket ver a Pi-re, igaz a fogyasztást és a zajszintet nem lehet összehasonlítani.

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák