Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz CactuS #30496 üzenetére

    Nekem pl. e-bay-es kínai van, de van abban ráció, hogy magyar (bevizsgált, engedéjezett) hivatalos forrásból szerzed be.
    Ha spórolnál pár ezrest, és az e-bay-en keresel megoldást, arra figyelj, hogy ne "okos" töltő legyen, ami mobilokat képes gyorsan tölteni. Ezek egyrészt csak akkor adnak ki 500mA-nál nagyobb áramot, ha "telefonnak" érzékeli a rádugott eszközt, másik részük pedig (QC) akár 9-12V-ot is kiad magából gyorstöltő üzemmódban. Szóval 2x is jól meg kell nézni, nem beszélve a kábelről. Van olyan kivitel is hogy nem beépített vezeték lóg rajt, hanem csak egy USB csatlakozó van rajt, és (jó esetben) adnak mellé egy USB kábelt. Na ennek a minősége sem mindegy, mert könnyen előfordulhat, hogy kevés vezető anyag van benne, és nagyobb áramfelvételkor már akkora feszültség esik rajt, ami bizonytalanná, vagy lehetetlenné teszi a Pi működését.
    + ugye egy dolog hogy mit írnak róla, és mi van a dobozban.
    A valóság kiderítéséhez hasznos eszköz egy ilyen USB-s feszültség/áram mérő. Egyből kiderül, hogy terheléskor is tartja-e a feszültséget, és hogy ki is tudja-e adni magából azt a 2-3A-t, ami rá van írva. Sőt! Még 1 ill. 2A-es műterhelést is kapni a tápegység teszteléséhez.

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák