Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    SD-Probléma?

    Egy elfekvőben lévő, kb két éves (nem az új széria) Samsung 32GB EVO "ultra fast performance" UHS-I (up to 48MB/s) kártyát használok libreelec-cel.

    A kártyát microSD-SD adapteren keresztül beletettem a régebbi laptopomba (2010-es gyártmány) ahol hiba nélkül használható volt.

    A problémám az, hogy kétféle telepítési módot is kipróbálva a libreelec indulásakor a 32GB-os kártya kérdés nélkül átméreteződött egyszer 0,5GB másszor 1.6GB méretűvé majd a rendszer adattár hibára panaszkodva leállt. Ügyeltem a FAT32 formázásra.

    A csökkent kapacitású kártyát a laptop SD meghajtójában semmilyen trükkel nem tudtam visszaformázni 32GB méretűre pedig három szoftverrel is próbáltam (Win7 disk manager, SD Formatter, és valami harmadik). A kapacitást végül a mobilommal sikerült visszanyerni, ami visszaformázta 32GB-re.

    A rendszert végül úgy sikerült működésre bírni, hogy Android telefonnal leformáztam az SD kártyát, a Windows laptopban töröltem az előre definiált üres Androidos könyvtárakat majd copy-paste-vel rámásoltam a noobs bootkönyvtárakat.

    Na most a kérdés az, hogy hol a hiba??
    A PI nem szereti annyira Samsung SD kártyát vagy esetleg a laptopom SD meghajtója csinál valamit formázáskor rosszul?

    üdv
    J.

Új hozzászólás Aktív témák