Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz sztoja #35738 üzenetére

    Ez nem igaz. Plusz nincs olyan hogy 5.1V-os táp. Az alkatrészek szórása miatt egyik tápegység sem 5.0000V-ot ad ki magából. Lehet az 4.8, vagy 5.1, ráadásul ez a terheléstől függően minmálisan változik.
    A Pi 4.65V alatt kezdi mutatni a szivárványt. Természetesen egy ilyen univerzális tápegység kiválthatja a Pi gyárit, de nem lehetsz biztos benne mennyire tisza ez a jel. Ezek a kapcsoló üzemű tápok rengeteg zavaró komponenst adhatnak a kimenő jelhez. Ezek kiszűrése nem egyszerű, és adott esetben működési anomáliát is okozhat.
    Nem azt mondom, hogy a gyári táp mentes a problémáktól, de ezekből a filléres kacatok szinte biztosan kispórolták a jel szűrését. A linkelt áramkör is (telefon) töltőnek van titulálva, ott pedig nem olyan érdekes a dolog, hiszen a telefonon belüli töltőelektronika megregulázza (ahogy a Pi-ben is van egy 3.3V-os feszültsdégszabályzó a CPU-nak), és az akkumulátort nem érdekli ez a zavar "elnyeli". Ugyanakkor nekem van egy kis BT hangszóróm, és a töltés végeztével elég extrém hangokat képes kiadni magából, amíg rajta van egy mezei USB-s adapter.
    [link] láthatod egy átlagos, és egy normálisan kivitelezet tápegység közötti difi-t.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák