Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz cigam #37453 üzenetére

    Ez abszolút javasolt minden Pi tulajnak, micro SD-ből sose elég, amúgy is szerintem minden háztartásban akad pár darab. Én már a Pi4-et (server) és a Zero W-t (fejlesztőeszköz) is annyira belaktam, hogy ha kísérletezni kell, akkor egy SD-re ráhúzok egy friss rendszert, és inkább azzal kísérletezgetek. Direkt készítettem egy 4 GB-os kártyára egy alap, univerzális rendszert, a legfőbb beállításokkal, programokkal (univerzálisan akár a Pi-hez, akár a Zero-hoz) és lementettem a Rufussal image-be. Ha kell, az egyik üres kártyára ráhúzom 10 perc alatt és már a belakott rendszer helyett azonnal használható.
    Amúgy szerintem SD kártya minden háztartásban kallódik bőven, én van hogy egy konferenciáról rakat pendirve és micro SD kártya társaságában távozom, ami része az ajándékcsomagnak. Nyilván többségük noname és pár gigás, a fényképezőgépembe nem merném betenni, de ilyen célból bőven jó.

    Mos hogy így megnéztem a fiókban, ezeket találtam (talán a 8-as kivételével mind ingyen volt):
    - 2 db 256 MB :DDD
    - 1db 2 GB noname
    - 1db 2 GB Samsung
    - 1 db 4 GB Kingston
    - 1 db 4 GB noname
    - 1 db 8 GB Samsung

    és aktív használatban, prémium, gyors SDXC kártyák:
    - 1 db 16 GB Kingston (Zero W-ben)
    - 1 db 32 GB Samsung Evo Pro (BitLockerrel titkosított, a céges laptopon használt személyes fájloknak, pendrive helyett, mivel a Lenovoban lévő kártyaolvasó elrejti, nem lóg ki, mint a pendrive)
    - 1 db 64 GB Samsung Evo Pro (fényképezőgépben)
    - 1 db 128 GB Samsung Evo Pro (Pi4-ben)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák