Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz pvt.peter #45039 üzenetére

    Én Seageat Ironwolf NAS-t használok egyik gépemben. Pontosabban 2 darab 4 TB-os van benne. Éjjel-nappal megy torrenttel már vagy 4 éve. HDSentinel vigyáz rájuk, állapotuk tökéletes.
    Chia-ra szintén Ironwolf-okat vettem. 10 TB-osakat. Egy évig mentek folyamatosan kint a polcon. Direkt nem raktam külső házba őket, hanem a ház elektronikáját szedtem ki és egy ventivel keringettem a levegőt körülöttük. A Chia nem jött be, most egy dobozban vannak eltárolva. 4 darabról van szó és, hogy azért valami stabilitásuk is legyen, egy nagyobb ház kiszedhető HDD tartójába tettem őket, oldalra fordítottam és aláraktam egy ventit némi távtartással. Állapotuk ma is kiváló.
    A HDD legnagyobb ellensége a hő. 50 fok fölött a WD nagyon hamar tud pusztulni. És az 50 fokot is hamar elérik. Korábban egyet (külső házas) cserélni kellett 1 hét után bad sector miatt és a második sem húzta 1 hónapnál tovább. Így inkább vettem egy Samsung-ot. Az azóta is megy. Ennek jó 13 éve.
    Van, aki esküszik a WD-re. Én jó 20 éve sem hallottam róla jókat és a saját tapasztalatom is ezt támasztja alá. Így a jövőben sem fogok többet WD-t venni.

Új hozzászólás Aktív témák