Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz turho #47045 üzenetére

    Nagyon nem mindegy, hogy egy desktopon, böngészőből nyitod meg, vagy játszod le az adott videót, vagy KODI-n keresztül (GUI desktop bélkül!), vagy a TV/médiajátszón keresztül nézed a dlna megosztással.
    A desktop-on minden pixelt a CPU számol ki, nincs GPU rásegítés pl. HW-es videó dekóder úgy, ahogy az x86-os PC-knél már évtizedek óta. Ezért szoknak a youtube, és más videókra panaszkodni, hogy még 1080p-ben is akadozik, dobálja a frameket desktopon.
    De!
    Ha elindul a KODI, ott nincs desktop(ablakkezelő), csak egy grafikus menürendszer, és a lejátszás teljesképernyős módban, a HW dekóderrel működik. Feltéve hogy a GPU ismeri azt a kódeket, amivel a videó készült.
    Ha pedig DLNA szerverként funkcionál a Pi, akkor csak kiszolgálja a lejátszót, és a TV-n/médialejátszón múlik milyen fájlokat képes lejátszani problémamentesen. (Itt is ketté kell választani, hogy a DLNA szerver csak át küldi a kért fájlt, vagy megpróbálja valós időben átkódolni, hogy olyan formátumot küldjön amit a lejátszó ismer. Utóbbi esetben megint lehetnek problémák)

    Arról nem is beszélve, hogy az mkv csak egy konténer dormátum, bellül bármilyen kóderrel készült (videó)stream lehet (mpeg2,h.264, h.265,...)

    Szóval elég bonyolult a kérdés, nem lehet egyértelmű igennel, vagy nemm felelni, inkább csak egy "attól függ"el. Sokkal pontosabb kérdés feltétele szükséges. Pl. a fenti variációk pontosítása, hogy biztosabb választ lehessen adni.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák