Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    Üdvözletem a topiclakóknak!

    Előre is bocsánatot kérek a nagyon kezdő + nagyon outszájder kérdéseimért.

    A lényeg, hogy médialejátszót keresek, nyilván olcsót de jót, és kismillió cikk és teszt elolvasása után nekem az jött le, hogy a Raspberry egy karcsú célrendszerrel még 1080p-re is simán jó, a támogatottsága miatt pedig jobban járok vele, mint az erősebb/drágább lapokkal.

    Kérdéseim a következők (az elmúlt hónapok termésében nem leltem választ, azóta meg akár újdonságok is lehetnek):

    A reménybeli B+-t szeretném első sorban zenehallgatásra használni, de fényképnézegetés és esetlegesen mozizás is szóba jöhet.

    1. Milyen kézi távirányítót ajánlotok? (HDMI CEC nem játszik) A magyar boltokban látok egy IR-diódából + nagyon alapfunkciós távirányítóból álló szettet 4500 Ft-ért, webshopokban viszont ennyiért sokkal komolyabb készülékeket látok USB-s infrával. Sokak szerint ezek külön előnye, hogy nem kell a LIRC-cel szenvedni, hanem csak úgy mennek a Kodival, illetve billentyűparancsként osztva az utasításokat univerzálisak.

    2. Androidos távvezérelhetőséggel hogy állunk? Szeretném pl. a zenét a telefonomon összeválogatni album-előadó-műfaj alapon a hálózati DLNA/SMB szerverről.

    3. Szeretnék nem botrányosan rossz, de nem is audiofil hangot kinyerni a készülékből egy sztereó erősítő irányába. Eddig a Wolfson Audio Card for Raspberry Pi és a HiFiBerry kártyákat láttam, amik állítólag jók, csak kicsit nehezen beszerezhetőek. Hasonló vagy alacsonyabb árban van ezeknek alternatívájuk, illetve ezekkel akad-e tapasztalat?

    Köszönettel: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák