Hirdetés

Aktív témák

  • ask

    csendes tag

    válasz CYBERIA #1049 üzenetére

    Sziasztok!

    Szeretnem ezuttal azzal kezdeni, h mindenkitol bocsanatot kerek azert, ha stilusommal, megjegyzeseimmel megbantottam, megsertettem. Oszinten mondom, h senkit sem nezek hulyenek, butanak stb. es nem tartom magam senkinel sem okosabbnak, az eleg onelegult huzas lenne reszemrol. Es utalni sem utalom egyikotoket sem. A vitatkozas heveben szerintem neha mindannyian megengedtunk magunknak holyan hangnemet, amit nem kellene. Szoval bocsanat!

    Agressiv kerdesere valaszolva, en nem tartom magamat jo peldanak a felvonulokkal szemben. Ha otthon lennek magam is felvonulnek, de most itt vagyok, igy itt fogok reszt venni a melegfelvonulason. A szexualitasomrol azert nem beszelek minden egyes embernek, akivel csak talalkozom, mert szamomra senki szexualis orientaltsaga nem szempont, nem ez minositi. Nem erzem ugy, h elso nap a munkahelyemre belepve azzal kellene kezdenem a bemutatkozasom, h XY vagyok es homoszexualis. Nem szegyenbol vagy azert, h bekenhagyjanak. Ha a beszelgetes a szemelyes eletre terelodik, arra, h ki el kapcsolatban, ki nem stb. akkor termeszetesen minden tovabbi nelkul elmondom, h velem mi a helyzet. Es a tovabbiakban ugyis kiderul, h az illetot zavarja-e, h meleg vagyok. Nem beszel velem tobbet, kerul stb. Ha nem zavarja, akkor akar meg baratok is lehetunk.
    A partneremmel pedig ugyanugy viselkedunk, mint minden par. Az utcan kezen fogva setalunk stb. (Az mas kerdes, h Magyarorszagon oszinten szolva felnek ugyanigy elni)

    A melegszervezetek pedig nem azert jottek letre, mert a melegekkel valami gond van, hanem azert, h segitseget nyujtsanak olyan melegeknek, akiket a szexualis iranyultsaguk miatt attrocitasok ertek ill. olyan jogaikban serultek, amik ugyanugy kijarnak nekik, mint barki masnak.

    Cyberia: a ferfiakkal semmi bajom sincsen termeszetesen. Tovabbra is sok ferfi baratom van, hetero es meleg is, ahogyan hetero es meleg no baratom is. Nem tudom az eletet ferfiak nelkul elkepzelni. Mi lenne velem pl. az edesapam nelkul, aki a legjobb ferfi baratom:)

    Visszaterve a homoszexualitas - betegseg temakorre:

    Tudomasom szerint, azok a genetikai- es agykutatasi eredmenyek, melyek kimutattak, hogy a homoszexualitas a genekben van kodolva, eppen azt az elmeletet erositettek meg, hogy a homoszexualitas nem betegseg. Az orvostudomany nemzetkozi szinten sem kezeli annak.

    Mivel Dr.Czeizel Endre neve - ha jol emlekszem altalad - emlitesre kerult, szeretnem a hozzaszolasom vegere az o nehany gondolatat idezni (mindenki szamara publikus forrasbol), mint nemzetkozileg is elismert szakemberet:

    Dr.Cz.E.: "A genetikát nem úgy kelt felfogni, mint a végzetet. A gének megszabják, hogy valakinek milyen hajlamai vannak. A homoszexuálisok esetében úgy gondolom, hogy az emberek egy részében ott van ez a lehetőség, de nem mindenkinél kerül felszínre. Én azon dolgozom, hogy egyes halálos betegségek, mint például az infarktus vagy a rák, amelyre öröklött hajlama lehet az embernek, ne fejlődhessenek ki. A homoszexualitást hordozó gén hatása ellen nem küzdünk"

    "A homoszexualitás nem betegség, hanem az emberi faj egyik kisebbsége. Ahogy a balkezesek is egy biológiai kisebbséget képviselnek."

    "Dr.Cz.E.: Én hiszek ebben. Azért nyilatkozom szívesen erről, hogy az emberek megértsék, nem tehet senki a homoszexualitásáról. Ez egy hajlam, ami társadalmilag nem veszélyes. Olyan, mint a balkezesség: egy variáció. Egy társadalomnak az embersége azon múlik, hogy mennyire tudja elfogadni azt, aki más, aki nem olyan, mint a többség. Ezen lehet legjobban lemérni a társadalom érettségét."

    ask

Aktív témák