Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Erdő

    tag

    Csinálom pár hete a Wind of Time mod fordítását, és bár még vártam volna vele, mert korán sincs kész, a mai párbeszédek egy kicsit engem is ösztönöztek, úgyhogy előállok a kérdésemmel: van valaki, akinek van kedve tesztelni ennek a modnak a magyarítását?
    Olyan ember kellene, aki türelmes, nem akar a lehető leggyorsabban a játék végére érni, hanem, ahogy SaGa is említette, van kedve letesztelni az összes ágat. Én is úgy csinálom, hogy ahogy játszok, úgy fordítom (sőt, már egyszer végigjátszottam), mert ez segít az értelmezésben, de azért ez elég nehéz egyedül, úgyhogy jól jönne a segítség.
    Ami a projektet illeti, szerintem a WoT nagyon is megérdemli a fordítást, ahogy korábban is írtam ide, színvonalas, változatos, jó fő történetszállal rendelkező, és még hozzá elég stabil mod. Szerintem megéri foglalkozni vele, ezért is vágtam bele. Jelenleg Rostockban és a Katonai raktáraknál tartok, ha ez mond valakinek valamit, de persze vissza kell térni az előző helyszínekre is, úgyhogy ez sem jelenti azt, hogy azok már teljesen készen vannak.
    Ami pedig a fordítást illeti: főleg a pérbeszédeket és a feladatleírásokat fordítom, meg persze néhány alapvető dolgot (menü stb.), és biztos nem jut, legalábbis első körben, energiám arra, hogy a fegyver leírásokat vagy a "Mesélj valamit" típusú szövegeket lefordítsam. De a cél az, hogy a történet követhető legyen, és a feladatok is ne csak érthetőek, de élvezhetőek is legyenek azok számára is, akik nem beszélnek angolul.
    Ha valaki kedvet érez a már elkészült magyar szöveg teszteléséhez, kérem jelezze!

    Kedvcsinálónak a bevezető képek alatti szöveg fordítása:
    2014 őszén a rendellenes és pszi-aktív tevékenységek történelmének legnagyobb kitörése történt a Csernobili Lezárt Zóna területén, elpusztítva minden életet a környezetében és sugárzások sorozatát okozva, kiterjesztve ezzel a Zóna határait Minszk környékéig és Oroszország déli területeiig.
    Az ezt követő években a Zóna nőtt és a sugárzása mindent elpusztított az útjában. Senki sem értette, hogy mi az oka a terjeszkedésnek és a 2014-ben történt nagyszabású sugárzásnak.
    A 2040-es években a ChAZ kutató intézeteinek egyikéből tudósok egy csoportja, Demjanenko professzor vezetése alatt, hatalmas technikai forradalmat hajtott végre - az egyedülálló eszköz, a krono-kamera, végül megépült és pozitív teszteredményeket adott, lehetővé téve az átlépést az ideiglenes térbe.
    2048-ban tudományos szakemberek a Zónából, különleges programot javasoltak a kormánynak az emberiség megmentésére - visszaküldeni a múltba a leghozzáértőbb katonai szakértőt, aki megértheti a kitörés okát és elháríthatja azt bármi áron.
    A rendellenes kihatások következményei elhárításának más lehetőségei híján a kormány hamarosan tárgyalt az intézeti tudósok indítványáról. Katonai szakértőnek Iván Demidovot választották - egy különleges egységben szolgáló katonát, a bevetésiek egy tagját. Harcosok egy csoportjával együtt érkezett a NII ChAZ komplexum földalatti részébe.

    Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák