Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • YelaWolf

    tag

    Szevasztok!
    Remélem, hogy a megfelelő fórumon vagyok, ha esetleg nem, akkor majd valaki légyszi irányítson át, előre is bocsánat, és előre is köszönöm!
    Rá is térnék a lényegre egy kis felvezetővel, majd a többi: Van egy kb. 2.5 hónapja (vadiújonnan) vásárolt Samsung Q80B QLED 4K Smart TV-m, 55 colos. Nagyon sok pozitív tulajdonsága van a TV-nek, pl. szép a képe is, de most nem ez a lényeg, hanem az az 1-2 érdekes tulajdonsága, amiket nem annyira tudok megfejteni, hogy van-e rá valami megoldás. Kettőt emelnék ki, ezek közül is főleg az elsőként említett lesz számomra az, ami már egyre zavaróbb: Vannak olyan filmek mkv-k között, de mindegy hogy az egy 5-10 gigás mkv, vagy egy kisebb másfél gigás körüli mkv (bdrip), melyeknél a film lejátszása alatt (az mindegy hogy pendriveról vagy külső HDD-ről történik a lejátszás) néha így beröccen/beakad a hang nagyon kis ideig, kb. fél másodpercig, és mikor visszatekerem, olyankor nem hallani újra a furcsaságot, majd random újra előfordulhat még az adott film lejátszása közben is ez később. A kép hibátlanul megy tovább ilyenkor mindig. Egyébként minden mkv-t visz, csak egy csomó filmnél volt már ez. Sok olyan film volt, melyeknél abszolút nem fordult elő egyszer sem. A TV belső lejátszója csinálja ezt gondolom, vagy valami szoftveres dolog, csakhogy van erre valami megoldás esetleg? A legfrisebb szofter van fent egyébként a TV-n.
    A TV optikai kábellel egy Pioneer házimozi erősítőre van rákötve. Erősítőről szólnak a filmek, nem a TV hangján nyomom őket.
    Néhány film, melyeknél a hang furcsa volt, beröccent, beakadt nagyon picit néha:
    Guillermo.del.Toros.Pinocchio.2022.1080p.NF.WEB-DL.DD+5.1.Atmos.H.264.HuN-No1
    Apollo.10.1.2.A.Space.Age.Adventure.2022.1080p.NF.WEB-DL.DD+5.1.Atmos.H.264.HuN-No1

    Ennél csúszott a hang a képhez képest (TV-n lejátszva csak, PC-n tökéletes):
    Wasabi.2001.Custom.BDRip.x264.HUN-MDC

    A második - de ez kevésbé zavar - hogy időnként beakad pár másodpercre a TV menüje, amikor lapozgatok benne pl. a Hang beállítások között, tehát pár másodpercig olyankor így tulajdonképpen megfagy, és nem reagál akkor a távirányító nyomkodására a TV. De nem teljes mértékben fagy meg, mert pl. a filmlejátszás a háttérben olyankor is folyamatos, csak a menü ilyen apró akadásokat produkál, melyek pár másodpercig tartanak, vagy apró fagyásnak is lehet hívni.
    Tegnap nyomtam egy Gyári beállításokat is, mindent alapra tett. Utána azt vettem észre, hogy nincsenek ilyen kis idejű apró belassulások/fagyások sem, hanem gördülékenyen ment az egész, kb. addig amíg be nem állítottam mindent minden menüpontban! Érdekes!
    Ha szükséges, akkor egy következő kommentben természetesen egytől egyig minden beállításomat is leírom, elvégre sose tudni, hátha nagyon érzékeny valamire a Samsung szoftvere, vagy már tényleg nem tudom!
    A TV menüjében a video/hang, többi tesztet is lefuttattam, sehol nem talált semmiféle hibát. Rejtély, hogy egyes filmeket miért nem szeret (beröccenés a hangnál), és az is rejtély, hogy a menüje miért vacakol (apró megállás, apró pár mp-es fagyás, tétlenség).

    Csak én vagyok ennyire béna, hogy egy 300ezres TV-vel picit megszívtam, vagy nem annyira egyedi jelenségek ezek? Akinek ilyen, vagy ehhez hasonló TV-je van, az találkozott-e már valamelyik jelenséggel? Ha igen, mit lehet tenni? Azért kicsit el vagyok keseredve, mert ez így sajnos valamilyen szinten csalódás, még ha nem is óriási hibákról beszélünk. :(

    Előre is nagyon szépen köszönöm Urak!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák