Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • diegho

    nagyúr

    válasz fixer92 #11497 üzenetére

    Gigabyte jelenleg a leggyengébb gyártó a "nagy" három és fél közül. (Asrockot félnek számolom) Az, hogy egy tesztben ajánlanak valamit egy dolog. Ők használják jó esetben 2 órát. Nézz körül külföldi fórumokon. A gigabyte jelenleg a nem éppen ajánlott kategória. A nagyon drága lapjaik jók, de hasonló áron jobbat kapni bármelyik másik neves gyártótól. Jelenleg a sorrend valahogy így van: Asus, MSI, Asrock, Gigabyte. Első három hely nagyon szoros, Asus drágább, mint a többiek kicsivel, de több szolgáltatást ad, MSI olcsó és jelenleg memóriakezelésben a legjobb, Asrock olcsó és jó, bár a Fatal1ty lapjaik hajlamosak memória slot hibára. Asus mellett szól a digi+vrm, az MSI mellett a tantalum magos kondik és a memória kezelés, az Asrock mellett az általános jól tervezett lap és az ára. Ezen hármas egyik erényét sem tudja a Gigabyte jelenleg felvonultatni. Az a hibrid bios meg egy vicc. Ez már nem a sok évvel ezelőtti Gigabyte minőség, bár én akkoriban utáltam meg őket (0.1V vdroop 3 lapban is, gáz ventiszabályzás, és még melegedett is). Annak a Gigabyte-nak az árából már majdnem veszel egy P8Z68-V lapot, hát nem kérdés melyik éri meg jobban.

    A gyári venti pedig nagyon gáz. Prime alatt 80 fok fölé mennek a magok és hangos is. Ajánlott a minimum HyperTX3, de inkább AC Freezer7 pro rev2, vagy Freezer13, ha olcsó kell.

    És egy tanács a végére: soha ne a tesztet nézd, hanem az adott lap fórumát, ott olyan hibák is előjönnek, amik 2 óra alatt nem derülnek ki. Én 3 hete keresek lapot magamnak, de Gigabyte a fórumok alapján szóba sem jöhetett, Asus drága, tehát MSI és Asrock között kellett döntenem. MSI lett, tegnap rendeltem.

Új hozzászólás Aktív témák