Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Landon

    őstag

    Sziasztok,

    A történetem a következő: most készülök a közelebbi jövőben teljes gépcserére. Úgy volt, hogy csak a VGA-t cserélem, 2x6950-re. Aztán egyre többen és többen mondták, hogy kevés lesz oda a Thuban még 4GHz-n is, és beleültették a bogarat a fülembe. :) El kell ismernem tényleg hülyeség 2 6950est AMD CPU-val kihajtani mert úgy is CPU limites lesz így vagy úgy. A problémám csak az hogy nagyon meg van kötve a kezem innentől kezdve mert platform cserével nem számoltam és így már nagyon neccesen jövök ki a pénzből.

    Amit én gondoltam az a következő: vennék egy Sandy 2500K-t amiről ódákat látok mindenhol hogy ilyen olyan erős meg ilyen és olyan jól tuningolható. És ehhez veszek egy ASUS P8P67 Deluxe lapot. Azt tudni kell, hogy soha életemben nem volt intel platformos gépem. tizen x éve AMD-m van amit ezért már elég jól ismerek is, viszont intel-ről semmit nem tudok és ezért tartok kicsit tőle, de mindent el kell kezdeni egyszer. :) Kérdéseim a következőek lennének:

    1: A profilomban is látható memória, 2x2GB Kingston HyperX 1600MHz 9 9 9 (pontos időzítésre nem emlékszem) megfelelő lesz? Fog menni dual-ba?

    2: Az alaplap nagy gondot jelent itt mert sokkal drágább mint AMD fronton, és míg a jelenlegi lapomba menne a CF 2x16x PCIe2.0-án addig itt még a 55k-s ASUS Deluxe-al is csak 2x8x-an menne. :( Nézegettem jó pár lapot nem nagyon találtam jobbat, 55k a max ameddig elmegyek lap téren. A legtöbb ráadásul csak 1x16x + 1x4x ami nagyon satnya. Ha esetleg tudtok ajánlani valami jobbat az ASUS-nál (mindegy hogy milyen márka) azt megköszönöm! :)

    3: A 2500K az egyáltalán jobb mint az X6? Néztem 1090T vs 2500K-s teszteket de egyik itt másik ott volt jobb persze a konklúzió mindíg az volt, hogy a 2500K a jobb. Csak azt nem tudom, hogy meg éri e váltani?

    4: Mit gondoltok lehet inkább érdemes lenne várni a Bulldoser-re? Vagy nem sok esélye, hogy megszorítja a Sandy-t? Bár ott is lapot is kéne váltani mindenképp úgyhogy gyakorlatilag mindegy.

    5: Látom van milliónyi OC tutor a Sandy-hez. Csak annyi kérdésem lenne, hogy az 55k körüli lapokkal is lehet normálisan, biztonságosan (nem ha le a lap az OC-tól stb) húzni a procit vagy ahhoz feltétlenül már vmi komolyabb 100k-s lap kell? :(

    Nagyon köszönöm a segítségeteket és elnézést a sok idióta kérdésért, de tényleg életemben nem volt még intel platformom. :) :R

    There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

Új hozzászólás Aktív témák