Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    Utopia (2020 amcsi remake)

    Kb 1 nap alatt értem a végére, az eredeti brit sorozat nagy fanjaként féltem tőle, főleg látva az imdb-s meg rottenes értékeléséket, de nem kicsit csalódtam nagyon pozitív irányban.
    Meg merem kockáztatni, hogy sok aspektusában le is körözte a brit eredetijét.
    Jó volt látni, hogy az alap sztoriban, és stílusban ragaszkodtak az alapanyaghoz, de azért elég sok módosítás történt, szerencsére a legjobb irányban.
    Kicsit ahhoz tudom hasonlítani, mint mikor megnézted a Fargo filmet, és utána a sorozatot, ráismertél egy csomó eseményre az eredetiből, de azok máshogy, és máshol történtek. Itt azért sokkal szorosabban követte az alapsztorit a sorozat, de a vége eléggé máshová futott ki. Ami nagyon ütős volt, az Rainn Wilson (Office-ból Dwight Schrute) szála, és karaktere, amit meg picit gyengébbnek éreztem, az Arby, bár azt a színészt elég nehéz lett volna überelni :D . Viszont szerintem az ő karaktere tér el legjobban a brit eredetitől, főleg az utolsó rész fényében.

    Tényleg nem értem, miért kapott ilyen gyenge értékeléseket, bár az biztos, hogy az amcsi nézőknek ez az abszurd stílus, a naturalista vérengzések soknak bizonyulhatnak (nem hiába változtattak az eredeti iskolai lövöldözős részen), illetve a koronavírus árnyékában, a sorozat történetét tekintve azért picit szerencsétlen volt a premier időzítése.

    Nekem 9/10 a szezon.
    És most jöhet egy kis lazulás Ted Lassóval :D

Új hozzászólás Aktív témák