Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    válasz cinemazealot #22022 üzenetére

    Biztos ami biztos, ma még akkor megnézem 6 körül a feszültségeket, de szerintem én hajlok a UPS csere felé. 1 lehetséges hibaokot legalább kizárok vele. Kérdésem még mindig fennáll: mit ajánlotok?

    Még egyébként van egy újabb teóriám. De ez már elég prózai. 2 éve költöztünk ide a házba. 4-5 alkalommal volt valami nagyon furcsa megmagyarázhatatlan anomália, áramszünet. A házban valami az éjszaka közepén, mindig olyan 4 körül lecsapta az áramot (fi relét). Sajnos több alkalommal pont hétvégén, amikor nem is voltunk itthon. Emiatt volt hogy a pincében lévő vízlágyító regenerálása nem tudott lefutni és kiöntött belőle a víz, volt hogy a riasztó csutkára lemerült, akkut kellett cserélni plusz még a GSM modul is megkotlott. Szóval sok bosszúságot okozott.
    Amikor meg épp itthon voltunk, mikor megtörtént, vissza sem tudtam kapcsolni a FI relét. Egyenként elkezdtem az összes megszakítót visszakapcsolgatni, és arra jutottam, hogy a lenti szint (ahol a szerver és a UPS van) világítása volt az ami leverte mindig a FI-relét. Villanyszerelőnk külön FI-relére tette azt a kört. Szerencsére ilyen már nagyon rég, hónapok óta nem fordult elő, de az oka mindmáig ismeretlen. Furcsa elektromos huncutság. Csak eszembe jutott, tekintve hogy a garázsról van szó, ahol ez az áramszünetes dolog ill. a UPS fura viselkedése is zajlott, nem-e függhet össze a kettő, mármint ha van ott valami elektromos anomália, nem-e okozhatja a UPS-nek ezt a viselkedését.

Új hozzászólás Aktív témák