Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tuto558

    tag

    válasz Ducsi #156529 üzenetére

    Kicsit rosszul fordították le a leírását, ez a framerate match funkció.

    Tegyük fel, hogy egy 25 fps-sel rögzített tartalmat nézel. Ekkor ha a kimenet (így a TV/monitor) 25 Hz-re, vagy ennek többszörösére van beállítva (pl 50 Hz), akkor nincsen probléma, mert minden egyes "frame" megjelenik teljes egészében. Ha 25-tel nem osztható frekvencia van beállítva, pl 60 Hz, ott viszont lehetnek akadások/pici ugrálások a videón.

    A framerate match funkció hivatott ezt megoldani. Ha ez be van kapcsolva, akkor amennyiben a tartalom 24 fps-sel lett rögzítve, akkor automatikusan átállítja az eszköz a kimenetet 24 Hz-re (ha a TV támogatja) és ezen a képfrissítési frekvencián fog üzemelni a TV/monitor addig, amíg az adott tartalom megy. Itt amit olvasol hogy ennek a bekapcsolása akadozást/fekete képernyőt okozhat ez annyit jelent csak, hogy amikor elindítod a 24 fps-es tartalom lejátszását, akkor elsötétül a kép 1-2 másodpercre, míg az eszköz átállítja a kimeneti frekvenciát 24 Hz-re.

    A gond az, hogy nem elég hogy ha az android támogatja, az adott applikációnak is támogatnia kellene, a TelekomTV app viszont ezt nem támogatja, tehát a TV csatornák nézére a kimenetet fixen 50 Hz-re kell állítani (ugyanis a legtöbb TV műsor 25 vagy 50 fps-sel lett rögzítve, így csak ezzel a beállítással lesz jó a kép).

    Sajnos olyan appok sem támogatják ezt a funkciót, mint HBO Max vagy Disney+, egyedül a Netflix-szel működik, de azzal is csak SEI boxon.

    [ Szerkesztve ]

    T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG

Új hozzászólás Aktív témák