Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • r3pl4y

    aktív tag

    válasz vargalex #6057 üzenetére

    Az a véleményem, hogy inkább stabil firmware kell amin csak az alap rendszer cuccok vannak rajta, esetleg még egy LuCi -s verzió azoknak akik nem akarnak semmi különlegesebb dolgot, csak pl. annyit, hogy minden jó legyen, meg legyen nyomtató támogatás. Meg kellenek mindig friss csomagok, de olyanok amik elmennek a stabil kernelen... ezeket én el is tudom vállalni amúgy... firm készítést meg csomagok frissítését.. bár nem naponta frissítgetnék hanem mondjuk hetente, de szerintem az is jó lenne.
    Mindennek csinálnék egy weboldalt... az uw -n és onnan le lehetne tölteni mindent ami kell, meg ott lennének a csomagok is... meg lenne valami normális részletes tutorial inkább... amit már elkezdtem amúgy írni, csak mivel én is megakadtam így az írás is...

    A lényeg, hogy én ezt jobb ötletnek tartom mint a teljes firmware -t... mert ha belegondolunk akkor valamennyi linux ismeret mindenképpen szükséges, legalább a hdd formázásához, meg ilyenekhez... meg most ha valaki feltenne a teljes firmware -t, akkor is lennének kérdések ami nyilván nem baj, mert ezért van a fórum.. csak akkor olyan kérdések lennének, hogy mi van ha azt akarom, hogy ez ilyen legyen ne olyan... stb.. és akkor ugyanúgy bele kell mászni a dolgokba, és még rosszabb is, mert szerencsétlen az istennek nem fogja tudni, hogy hova nyúljon mivel soha nem csinált még csak hasonlót sem, mert alapból minden csomag készen állt a firmware felrakással együtt... ezzel szemben a normális tutorial többet segíthet szerintem, mert akkor legalább tudni fogja az illető, hogy mihez kell nyúlni ha valamit másképp akar... és még rá is jöhet az adott probléma megoldására magától is... azért valamennyire szerintem nem árt ha ismerjük a rendszerünket... windows -t se úgy telepítünk, hogy minden fent van alapból amire szükség van (jó persze, lehet úgy is :) ). Szerintem azért valamilyen szinten tudni kell használni azt a linux -ot. És ha van egy teljes részletes tutorial akkor nem lenne nehéz egyáltalán beállítani a dolgokat, meg feltelepíteni a csomagokat.

    "Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

Új hozzászólás Aktív témák