Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz helkis #43044 üzenetére

    Win7, de az energiagazdálkodást rögtön próbáltam. A profilban felnyomtam a CPU minimumot 100%-ra, de CPU-Z szerint maradt 1,2GHz-en.
    Letöltöttem valami RightMark CPU Clock Utility 2.2 nevű cuccot, mert arról láttam képet, hogy van benne pipálható formában ez a speedstep ON/OFF. Életemben nem használtam amúgy semmi Oprendszerre telepíthető szoftvert tuning-ra, mindig BIOS-ból intéztem. (Oké VGA BIOS-ba nem mindig írtam be, az kivétel) Szóval tök hülyén indítom, ebben a szoftverben default-ban benne volt a pipa, ez jó jel volt, kivettem a pipát, progi újraindítást kért minden remeknek tűnt, de CPU-Z szerint ismét maradt 1,2GHz-en. Itt hagytam abba, mert távirányítóval nem olyan kényelmes cop@kodni vele.
    Átültem az asztali gépre, hogy leszedek valami mást, de közben járt az agyam, hogy ez simán lehet olyan low level lesz, hogy szoftverből elérhetetlen, aztán láttam guglival setFSB-t, hogy az órajel generátor IC-t eléri amit nem teljesen értem, szerintem ez egy picit másképpen lesz, de tökmindegy, nem kell nekem mindent érteni ha megy, pont nem érdekel végülis, hogy miért megy.

    Szóval azt mondod, hogy BIOS-ban adjak feszt FSB-nek meg CPU-nak és utána ebben (már ha megy kompatibilitási módban win7-en) be tudom állítani az órajelet úgy, hogy a speedstep nem pofázik bele a szorzóba?

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák