Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • louigi69

    csendes tag

    Üdv, most vettem egy teljesen új konfigot, melyben egy Gigabyte 8800GTS 512-es kártya lakozik. Az előző kártyámmal (aTI Radeon 9000Pro) úgy kábé egy fél-háromnegyed éve kezdtem el használni a tv-outot. Mivel nem abban a szobában van a tv-m ahol a gépem, ezért hosszas keresés után találtam egy olyan oldalt, ahol tudtam venni egy olyan kábelt, ami elég hosszúnak bizonyult. A lényeg, hogy a 15 méteres kábel egyik végén az s-video és a hangkártya kimenetébe illeszedő jack van, a másik végén pedig a 3 rca kábel. Tökéletesen működött a dolog, kicsit féltem, hogy talán a kábelhossz miatt nem lesz szép a kép, de kellemesen csalódtam. A tv egyébként elég régi és pl. scart sincs rajta.

    Kábé 2 hete vettem meg az új gépem és tegnap jutottam el odáig, hogy ki akartam próbálni a tv-kimenetet. Akkor még nem tudtam, mibe vágtam bele... Először úgy kezdtem, hogy a 15m-es kábel s-video csatlakozóját bedugtam a videókariba, jack-et a hangkártyába, és semmi sem történt: hang átment természetesen, de kép nem... aztán hosszas neten való keresgélés után kiderült, hogy a videókártya s-video kimenete nem 4 tűs hanem 7 tűs, és átalakító szükséges hozzá. Mondom sebaj, adtak a kártyához egy kis dobozt, amin van 4 tűs s-video kimenet meg zöld, piros, kék rca-nak tűnő kimenetek. Mondanom se kell, hogy így sem működött a dolog. 4 órán keresztül próbálkoztam, eredmény semmi. Böngésztem már ezernyi fórumot és kiderült hogy sokan ugyanezzel a problémával küzdenek, illetve vannak akiknek van kép, de csak fekete-fehér. Nálam csak akkor van kép a tévén egy pillanatra (méghozzá színes) amikor az nvidia vezérlőpulton változtatgatom a beállításokat. Idegesít nagyon a dolog, mert azt hittem hogy ugyanúgy fog működni a pc-tv összekötés mint a régi kártyámon. Nem szeretnék új kábeleket venni, mert ez a mostani is belekerült vagy 4 kilóba és a magam részéről nem szeretek csak úgy viccből költekezni, pláne hogy elvileg simán működnie kellene, csak a gyártó hülyesége miatt nem megy. Az összes, különböző fórumokon leírt dolgot kipróbáltam amely sokaknál megoldotta a problémát, nálam egyik sem működött. A legnagyobb baj, hogy az nvidia vezérlőpult szerint a "kijelölt csatlakozóhoz nem kapcsolódik televízió" :W
    Tervezem, hogy veszek a közeljövőben egy nagyobb, képcsöves TV-t (nekem bőven elég, mert amúgy nem nézek TV-t, csak a géphez való összekötéshez kell :) ), de szerintem az rca-s megoldás azon se fog működni, úgyhogy max bízom a scart-ban.
    Egyszerűen nem értem, hogy miért nem tudja az nvidia ugyanúgy megoldani a kérdést, mint az ati. Van esetleg még olyan amit kipróbálhatnék?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák