Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thAnd

    csendes tag

    válasz thAnd #3437 üzenetére

    A következő megoldást találtam az Intel 945 chipset-es (pl Dual Atom 945GCLF2) alaplaphoz (a "sima" atomos lapon nincs TV kimenet:)

    A kártya úgy látszik, utálja, ha össze van kötve a C jel az Y-nal (Scart 15 és 20, vagy ay Svideon a 3 és 4). Ha ilyen kábel van rajta, nem érzékel TV-t.

    Ellenben ha nincsenek ezek összekötve, akkor a detektálás működik, és engedi a TV kimenetet (persze ha vagy az Y vagy a C jelen látja a 75 Ohmot, ami a TV-ben van).

    Nekem ma csak FF-ben működik, de csak azért, mert csak az Y van rákötve a TV-re. A C-t (szín) csak 470-630 pF-os kondenzátoron keresztül kötöm majd rá holnap, hogy elkerüljem a detektálási problémákat.

    Azaz:
    Svideo 3: Direktbe a kompozit (TV RCA) bemenetre
    Svideo 4: kondin keresztül a kompozit (TV RCA) bemenetre (enélkül FF lesz a kép)
    Svideo 1 és 2: Összekötni és ez lesz az RCA földje

    Remélem, holnap a fenti módszer működni fog nekem (most nincs kondim). Ha mégsem, írok. :)

    Olyat még nem olvastam, hogy a "sima rövidzáras" (kondi nélküli) módszert nem tolerálná valamelyik alaplap vagy S-video kimenet, de ezek szerint most ez a világ jön ... A megfejtés abban lehet, hogy a TV kimenet chip-je egyszerre küld "Flash" jelet az Y és C kimenetekre, amik ha rövidzárban vannak, elrontják a TV-detektálást. De ez csak spekukáció ...

    Köszi az eddigi tanácsokat

Új hozzászólás Aktív témák