Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wolfman

    veterán

    Sziasztok!
    Van egy nagyon égető problémám. Nem tudom ki találkozott már ezzel a jelenséggel, de felteszem sokan, csak elmentek mellette.

    Barátom vett egy Samsung LE37B651 TV-t. Összekötötte a számítógéppel(GeForce 9600GT) DVI-HDMI kábellel, beállította a felbontást, majd meglepődve tapasztaltuk, hogy zavaros a kép. A betűk mosottasak, az egérnek látható fehéres körvonala van, de még filmnézés közben is van pár idegesítő dolog, például mozgáskor csúnya pixeles utánhúzások, ha bekapcsoljuk a TV 100Hz funkcióját akkor bár kevésbé észrevehető lesz a remegés, viszont ekkor olyan hatása lesz a filmnek mintha tekernénk. Túl folyamatos, begyorsult kép lesz, majd 3-4mp-ként meg is akad picit(godolom ezzel korrigálva magát). Ezért a 100Hz OFF-olva lett.

    Jött egy pillanat mikor azt hittük a HDTVk mégsem alakalmasak számítógéppel való használatra, majd ez a véleményünk némikép megváltozott, mikor előkerült a VGA kábel. Ezzel összekötve gyönyörű éles képet kaptunk!!!, viszont a szinek láthatóan fakóbbak lettek és a TV beállítási funkcióinak is búcsút mondhattunk(dinamikus kontraszt, 100Hz stb.).

    Már kezdtünk idegesek lenni hogy rossz TV-t vett barátom, de éppen tegnap sikerült elmenjek egy másik PH-s kolegához, akinek egy Samsung UE40B7000-es LED TV je van. Azt tapasztaltam, hogy ugyan azok a tünetek jelentkezdtek nála is mint barátomnál.

    A kábelek jó minőségűek, 2m-en belül vannak. Valaki tud gyógyírt a problémára??? :(

    „Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Új hozzászólás Aktív témák