Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rii

    nagyúr

    válasz Balinov #1162 üzenetére

    vettem egy videotnafolyam DVD-t.

    AVI-k vannak rajta másolásvédelemmel ellátva, meg egy speckó kodekkel ellátva.
    ha win-t használnék, akkor minden szép és jó lenne

    de mivel munkahelyen mac-en dolgozunk osx alatt, és meg is kedveltem az osx-et, meg sz*r a felcserelét ctrl funkciók miatt otthon win alatt állandóan bénázni, ezért feltettem otthon az osx-et a pc-mre, az egész világomat átálítottam sikeresen már rá, tv programtól kedzve ID, PS, strata, maya, és kezdésnek jó lett volna ezt az okatató dvd-t végiggyűrni, de szeretnék megmaradni osx alatt.

    feltettem már 1-2 win emulálót
    nem segített
    quemu vitrau pc-t: nagyon instabil, 4 program indulásból csak 1x áll fel az XP
    vitrual PC: elhasal induláskor
    paralell: a cpu-m hinyzik valami vt-x, amiatt nem megy fel
    végül feltoltam a vmware-t, erre ez a videotnafolyamos szarság kidobta, hogy ő márpedig nem fog menni virtulis os alatt.

    közben kiderült, hogy ha beteszem a DVD-t, és elindítom róla a run-me.exe-t, akkor ez elvégzi a hitelesítést, és ekkor a DVD-ről akár VLC-be akár WMP-be be tudom húzni a videokat, és lejtászák. De amint mondjuk restartolok, és a run-me.exe-t nem indítom el, akkor a DVD-ről se a VLC, se a VMP nem tudja lejátszani.

    a DVD-n volt egy kodek.exe (divx mpg4 kodek), amit fel kellett installálni. Gondolom ezzel a speckó kodekkel lettek kódolva az AVI-k, hogy a hitelesítő program betöltés általi jóváhagyásával lehet csak lejátszani az AVI-kat, és csak onnan, ahonnan maga a hitelsítő program is betöltődíik

    a mediacoder-t megnézem köszi....
    .... amint hazaértem :D mer'megen hétvégézünk kolléganőmmel... immár 3 hete nem volt egy szabad napunk se

    de nem vágom ... hogyhogy nincs olyan videolejátszó, ami nem a képernyőt meg a spdif out-ot - vagy hogy hívják a hagnkimenetet - használná kimenetetként, hanem file-ba írná, mint ahogy printelni is lehet file-ba, meg ha a photoshop is be tudott olvasni valamit, akkor azt el lehet menteni másként.

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

Új hozzászólás Aktív témák