Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dotcom

    aktív tag

    van egy problémám:
    HDV videokat veszek fel, ezeket DVD-re konvertálom Pinnacle Studio progival, akár 2-3- perces menüvel kiegészítve alatta valami zenével. A VideoTS könyvtárakat aztán számítógépen játszom le. Frankón működik minden.
    De. Hamár ugye HDV (1440x1080i) formátumban veszek fel, jogos az igény, hogy ne butítsuk le DVD minőségre, hanem a fenti analógiára csináljunk belőle HD videokat menüvel.
    Namost ugye videofile-ok eleve kiesnek, mivel nem tudnak menüt kezelni.
    Innentől marad a lemez készítése, abban a reményben, hogy ne kelljen kiírni lemezre, hanem kiírandó eredményt ugyanúgy, mint a DVD esetében a VideoTS könyvtárat, játssza le a gép.
    Ugye a Pinnacle tud AVCHD lemezt készíteni (amit dvd-re lehet írni), tud bluray-t csinálni avc vagy mpeg2 kódolással, és HDDVD-t is. Ezeket mind megcsináltam, de se a MPHC, se a WinDVD, se a PowerDVD nem tudja lejátszani ezeket gépről (tehát nem kiírt lemezről beszélünk), az MPHC és a PowerDVD az AVCHD lemezzel küzdenek meg részlegesen, a WinDVD valamelyik másikkal. Egyedül a Total Media Theatre tudja ezeket kezelni, de az se hibátlanul, mert egyrészt a windows lejátszás alatt egyszerű színsémává változtatja a megjelenítést, amit nem is értek, hogy minek, másrészt sokszor a menü nem jelenik meg rendesen, harmadrészt a menük minden esetben max 10-15 mp hosszúak, így nincs értelme alatta a zenének (ez lehet, hogy bluray-HDDVD sajátosság?)
    Ami legjobban lejátszható az a bluray-mpeg2 kódolás, de ott is a színkezelés és a menürövidítés bejátszik.
    Most ez alapján nekem zsákutca a történet., hiába van HD kamerám, maradhatok a DVD-nél...

    az Alma az agyban csodákra képes...Az Apple az új Chuck Norris...

Új hozzászólás Aktív témák