Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chrystall

    senior tag

    válasz jackbacsi87 #1634 üzenetére

    Konvertálásnál előfordul, hogy a hang elveszti a szinkront. egyszerűen Goldwave-ben nyisd meg a videót, mentsd ki a hangot wav-ba, majd TMPGEnc-el a file menüben a Simple Multiplexet választva olvasz össze a videót és az eredeti file-ból a hangot. Ha nem jó, akkor a videóban van valami gikszer. Olyan is lehet például, hogy hibás a videó, van benne valahol egy ugrás, és ott esik szét a szinkorn. Ezt tesztelni kell.

    Egyébként ovelay-el is ráadhatod az eredeti hangot. Letöltöd a Microsoft Expression Encorder programot, megnyitod az mpeg-et, a Goldwave-vel mentett audio-filet is beolvastatod az overlay opcióval, ami a jobb oldalon lesz egy fülön kiválasztható. Ott lehet beállítani, hogy az mpeg hangereje legyen nulla, a beolvasott hangfájlé meg annyira hangos, amennyire akarod.

    De először ezt kéne megsasolni, hogy az eredeti és a konvertált videó ideje egyáltalán megegyezik-e. Ha nem, akkor a Goldwave-ben annyit vágj le a hangból, amennyivel a videó rövidebb lett. Macerás, de megoldható. Vagy ki kell deríteni, mit rontott el a konverter.

    Egyébként ha lassú a géped, a file-ban lehet nem csúszik a hang, mindössze a gép miatt a lejátszó nem játssza le rendesen. Ezt HDTV-n le tudod tesztelni, azon nem kéne emiatt csúszás legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák