Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Krissz5435

    aktív tag

    válasz gyulank #1796 üzenetére

    Esetleg még a handbrake-t tudom ajánlani. A mediacoder ebből a szempontból kiesik, lévén az új verzió 3 fájl után matek feladatot ad, amit vagy megcsinálsz és megy tovább, vagy ha magára van hagyva a gép, akkor fél órát vár.

    A qp az Constant quantizert jelent, bővebben angolul itt olvashatsz róla. Itt a példaként említett 25-ös szám határozza meg a minőséget. Minél kisebb annál szebb. Nem úgy működik mint a bitráta. De mégis azonos bitrátánál(qp-nél csak a lekonvertálás után tudjuk a bitrátát megnézni) a qp szebb képet ad, mivel ahol nem kell annyi adat(pl egy szép tiszta ég) ott kevesebb adatból kihozható ugyan az a minőség. A crf hasonló, de kevesebb helyet foglal, de szerintem az néhány helyen rosszabb minőséget ad, azonos szám mellett. Próbáld ki handbrake-kel, hogy neked megfelel-e a minőség. Persze a többi beállítástól is függ, hogy milyen lesz a minősége.

    Ja és most nézem: xvidnél is van qp, ha esetleg azt választod. Nem néztem a kezdő hozzászólásban, hogy nincs meghatározva a kodec, én meg véletlenül rögtön x264-gyel kezdtem. De a specifikációjából kiolvasva tudnia kell az x264-et is, ami jobb mint az xvid. Persze konvertálhatsz nyugodtan xvidet is(nem minden régi lejátszó tudja az x264-et kezelni, ha esetleg máshol is le akarod játszani.

    "Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."

Új hozzászólás Aktív témák