Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz gyulank #1904 üzenetére

    Ha az eredeti formátumot nem tudja lejátszani a gyengébb gép, akkor muszáj konvertálnod. A streamelés nálam azt jelenti, hogy egy videófájl tartalmát kiküldjük a hálózatra, változatlan formában. Ha neked más formátumban kell a hálózatra kiküldeni, akkor muszáj konvertálnod. Ez az, amit a VLC menet közben tud csinálni, ha gyors a géped (szerintem igen). Ha nem megy, akkor először konvertálsz és utána streamelsz.

    A fogadó gép számára a stream és a helyben történő lejátszás közt csak az a különbség, hogy honnan jönnek a bitek, amit képpé kell alakítani, tehát ha egy fájlt nem tud helyből lejátszani, akkor streamelt videóként sem fog.

    Nekem úgy tűnik, hogy a "nagy" géped elég erős ahhoz, hogy pl. 720p-t mondjuk 576p-be konvertáljon annyi vagy kevesebb idő alatt, amíg a videó tart. Így csinálhatod azt is, hogy VLC-vel nemcsak konvertáltatsz és streameltetsz, hanem el is menteted az átkonvertált videót, így jó lesz későbbre is, amikor már elég csak a régi gép a lejátszáshoz.

    Egyébként 700MHz-es procin még nem próbáltam Xvid videót lejátszani, de szerintem 720x432-es felbontásba konvertálva már le kéne tudnia játszani. Ha más nem akkor marad az MPEG2, ami sok helyet foglal, de cserébe kisebb a gépigénye.

    Egyébként az az 1080p konvertálás mi volt pontosan? 1080p-ről 1080p-be, 1080p-ről valami HD-felbontásba (pl. 720p) vagy 1080p valami SD-felbontásba (pl. 720x432)? Mert ha az első eset, akkor megértem, hogy 1 napig tartott :) .

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák