Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz gyulank #1911 üzenetére

    Te nem látnál semmit abból, hogy mit csinálnak a gépeden.

    A trükk annyi, hogy csinálsz egy másik felhasználói fiókot is az új gépen, aminek engedélyezed a távoli hozzáférést is. A régi gépről bejelentkezik az illető ezzel az új fiókkal és elkezd dolgozni a gépen (filmet néz, zenét hallgat vagy csak a Wordben gépel). Ebből te semmit se veszel észre. Odaülsz a gép elé, bejelentkezel a saját azonosítóddal és végzed a saját munkádat. ( Nem tudom, hogy egyazon fiókkal beenged-e a távoli asztalra is illetve helyileg is, emlékeim szerint nem... )

    Felhasználói fiókot létrehozhatsz mondjuk a vezérlőpulton keresztül is. Majd a Számítógép-jobb klikk-Kezelésre kattintva a Helyi felhasználók és csoportokra kattintva hozzáadod az új felhasználói fiókot azon csoporthoz, ami elérhetővé teszi a távoli asztal használatát.

    Ezen kívül a Rendszertulajdonságok ablakban (Számítógép - jobb klikk- Tulajdonságok - Távoli hozzáférés fül) engedélyezed a távoli hozzáférést.

    A kliens gépen pedig a Távoli asztal klienssel (ez benne van minden Windowsban, a Home kiadásokban) a szükséges adatokat megadva tudsz csatlakozni. Itt lehet megadni azt is, hogy szeretnél-e hangot is átvinni és az melyik gépen szóljon.

    Amúgy milyen rendszerek vannak telepítve a gépekre. Tapasztalataim az XP - Vista - 7 triumvirátussal vannak és náluk jól működött a távoli asztal.

    Egyébként próbáld ki, ha nem is fog jól működni a videóátvitel, akkor is jó móka szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák