Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andreas2

    tag

    válasz Andreas2 #1901 üzenetére

    Úgy tűnik mégis gondot jelent a kamerának a GOP értékek megváltozása. Tekerésnél, frame léptetésnél a több kockát kihagyva léptet a kamera, de ami nagyobb gond az az hogy egy idő után úgy merevre fagy a V700 hogy csak akku levétellel lehet kikapcsolni.

    Tovább kellett nyomoznom tehát, de végül meglett a megoldás. Az M=3, N=24 értékek azt jelentik, hogy a P frame-ek között a távolság 3 (köztük 2 B frame) és két teljes frame (I) között 24 ilyen hármas csoport van:
    IBBPBBP ... BBPI

    A Mediacoder által meghívott x264 encoder viszont alaphelyzetben a képtartalomtól függően változtatja a B és P frame-ek arányát és az egymást követő I frame-ek távolságát. Ezért tűnik el a Mediainfo által adott jelentésből az M=3, N=24 sor.

    Ezt a x264 b-adapt paraméterének kikapcsolásával lehet letiltani. Mivel a Mediacoder maximum 16 Mbit/s-ra korlátozza az átkódolt fájl minőségét, célszerű inkább "kézzel" végezni az átkódolást.

    ffmpeg -i "d:\00010.MTS" -c:video libx264 -x264opts keyint=24:min-keyint=24:bframes=2:b-adapt=0:ref=2:b-pyramid=none:bitrate=26000 -c:a copy d:\ATKODOLT.MTS

    A keyint, min_keyint paraméterekkel állandóvá tesszük az I frame-ek távolságát, a b-pyramid=none pedig azért kell, hogy a ref=2 érvényesülni tudjon (egyébként minimum 4 lenne).

Új hozzászólás Aktív témák