Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bozek

    nagyúr

    Most, hogy a vb alatt konvertálgatnom kellene a meccseket (mert alapból több mint 8 GB egy találkozó), újra nekiálltam keresgetni. Sajnos a legtöbb konvertáló nem tudja azokat a beállításokat, amikkel normális minőséget tudnék csinálni (a deinterlace filterek szétvágják az egészet). Próbálgattam a Handbrake-et is, de ott se tudtam jól beállítani. Vagy lassú volt, vagy a fájlméret lett nagy, vagy a minőség nem lett tökéletes.

    A keresgélésben újra rátaláltam egy nagyon jó FFMPEG GUI-ra, az XviD4PSP-re. Rengeteg állítási lehetőség van benne, és a deinterlace filterek között van BWDIF (2x) is, ami után még a sportvideók is jók lesznek. Tény, hogy ez se a leggyorsabb (nagyjából addig tart a konvertálás egy i7-8700-on - 1280x720-asra leméretezéssel -, amilyen hosszú a videó), de 22-es CRF-el a minőség se romlik és az elkészült videó ~60%-a az eredetinek.

    Mondjuk érdekes, hogy a program szerint a processzorhasználat sose megy 60% fölé. Az is lehet, hogy nem a legjobb a hűtése a házamnak, gondolkozom a cseréjén.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák