Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • mh197

    senior tag

    válasz Fel #31031 üzenetére

    Találtam egy régebbi képet, hogy milyen is az elrendezés. Amúgy a ház nem chieftek, sztem egy picit nagyobb is annál, egy régebbi igényes állapotú ATX torony, smi nagyon jól bevállt:
    [link]

    Jelenleg már más az alaplap, és a vga is vízzel van hűtve, szóval némileg másabb a szitu, de a fő elrendezés ugyanez. A jelenlegi lapom északi hídján már nincs ugye venti, ahelyett lett a 8 cm-es 5V-on járatott veti, ami a ramok felett van. Sajnos az OCZ platinum 2x2Gb ramjai 1100Mhz körül jó, ha némileg szellőztetve vannak. Későbbiekben majd az a következő projekt, hogy az is vízalá megy.
    Szóval ezzel az elrendezéssel megy az E8400 4Ghz-re húzva, meg a 3870 vízzel hűtve passzívban. Max a prime órákon át való futtatásánál kapcsolnak be a radin a ventik 5-600 rpm-re, tehát nem lehetetlen azért összehozni azt a passzív rendszert. Természetesen oldallap fenn van mindig, mert láttam már olyat, hogy vki oldallap nélkül csinált passzívat. Ha én leveszem az oldallapját, akkor meg még max terhelésen sem kell venti. Annó a vga-tól féltem, hogy majd sok hőt ad le, és nem bírja el a rendszer, de észre sem vette a hőfok, hogy bekötöttem bele. A vga is 40-44 fok körül ketyeg alapon, terhelve az 60-65 fokig kúszik fel a mag. A régebbi képen látható Zalman vf700 hűtéssel 56-60 volt az alap, és 70-75 fokig is felment tehelve. Ezért is tettem arra is full vizzesblokkot.
    Ja, a képen a winyófelfogatás saját gyártás, és igen hatékony. Mivel a gép tök csendes, a winyónak azokat a búgó alacsony frekvenciás rezgéseit is lehetett régebben hallani, ami átrezonált a házra, na ezzel a megoldással a winyók is full csendben vannak. Olyan a hatása, mint amikor rádugod az áramra a winyót, és fogod a kezedben, tök elnyelődnek a rezgései, de tedd le pl asztalra, vagy műanyagra, full berezonáltatja, ami engem nagyon zavart. Szóval ezt találtam ki rá. ;)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák