Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    Hú, ma mi történt... :S
    Kezdem az elején. Alapból úgy van a vízhűtésem, hogy ha megfogom a csövet, akkor érzem rajta az áramlást. Most, nemrég amikor bekapcsoltam a gépet, hallottam ilyen rezonálást, de különösebben nem foglalkoztam vele, mert néha szoktam, mivel a házam nem valami nagy szám. A csövet most is megfogtam, s úgy éreztem, mintha lüktetve menne az áramlat. Gondoltam ez hülyeség, a pumpa nem csinál olyat, hogy egyszer nagyon nyom, utána meg lassabban, s ezt nagyon gyorsan váltakozva...
    Jól van, elkezdtem játszani, mire pár tíz perc múlva csippant egyet a gépem. Hú, mondom, nem-e valami gáz van, ránéztem a gépre, de semmi változást nem láttam. Elindítottam a core temp-et, s a CPU-m max. hőfoka 85 fok volt! Ugye ekkor indítottam, tehát játék közben még több is lehetett. Gyorsan kiléptem a játékból és ki is kapcsoltam a gépet. Közben megfogtam a csövet megint, s semmi áramlást nem éreztem benne.
    Gondoltam meghalt a DDC-m. Bár ebben nem voltam biztos, mert ugyan apróról vettem, de megbízható ember árulta, újként. Mikor megfogtam a CPU blokkot, rendesen melegnek éreztem, s a ki-be jövő cső is pár centit meleg volt.
    Utána amennyire a csövek engedték, kivettem a helyéről, kicsit megmozgattam, majd lejjebb tettem , ahol vízszintesen állhat. (DVD-k helyéről a HDD-k helyére)
    Kicsit vártam, bekapcsoltam a gépet, de folyamatos pittyegést hallottam. Nem számoltam de vagy 10-t csipogott egymás után mindig, kis szünetekkel. Áramtalanítottam, vártam egy kicsit, újraindítottam, de megint ez volt, szóval most reseteltem, s úgy már elindult a gép.
    A pumpa is megy most már. Látom a fordulatszámát is, meg az áramlatot is érzem a csőben. Remélem többet nem csinálja ezt. :S
    Esetleg valami ötlet, hogy mi lehetett a gond?
    Megfogta volna valami kis szutyok? A csöveim átlátszóak, s tiszta a víz, nem úszik benne semmi, s miután elkezdett működni a pumpa sem láttam semmit kijönni belőle.

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Aktív témák