Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • HUfantom

    őstag

    válasz Keksz03 #47945 üzenetére

    Egész pontosan a tartály táplálja a pumpát. Ezek a pumpák nem vákuumosak így nem tudja felszippantani, rá kell tölteni a bemenő ágra a folyadékot. A tartályt addig érdemes tölteni amíg már nem csobog a rendszer.
    Igen ahogy a pumpa járatja a vizet a kis apró buborékokat ki tudja hajtani, de ahogy írod a ház tetejébe lévő radiba simán bele tud szorulni a levegő. Ilyenkor segít a vízhűtéses joga. :C :Y :W ...
    Nem tudom szebben mondani :P
    A dolog lényege hogy forgatod, rázod, dülöngélteted a házat... Beginner szinten kikapcsolva kábelekről lehúzva.
    Medium szinten egyedül a pumpa megy és az sokat segít a keringésben.
    Az igazi hardcore emberkék meg fullon menő géppel is képesek ilyesmire hisz úgy azonnal hallod/látod az eredményt :)

    A nyomás ha elég levegő van a tartályban alig változik. Azért egy hajlékony jó cső valamennyire rugalmas is. Csak pár század-millimétert ha tágul a cső máris nullázza a folyadék térfogatváltozása miatti nyomáskülönbséget..

    viszont a nyomás akkor a rendszerben nagyobb kell legyen mint a tartályban nem, mivel ennyi erővel a ház tetejére szerelt radiátorban is maradhat vagy akár a block-ban a levegő...nem?
    Ez nem pont így működik. Ha légmentes a rendszer akkor radiban nincs levegő. Ilyenkor ha megállítod a gépet a folyadék nem ömlik vissza a tartályba. Ha mégis akkor ott van levegő.
    Bizonyítás: közlekedőedények példájához hasonló. Ha tele van vízzel az egész akkor nem tud kifolyni hiszen először a levegőnek kell valahogy bejutnia, mert az képes nyomás hatására tágulni. Ha csak víz van benne akkor az a tehetetlensége miatt mozog. Viszont zárt rendszerben ahol a tartályban van az összes levegő nem fog megmozdulni a víz.

    [ Szerkesztve ]

    “Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

Aktív témák