Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Sky D. #48471 üzenetére

    Nem olvastam vissza igazán a topikot - tehát nem akarnék beleszólni túlzottan -, de legyen szabad megjegyeznem, hogy egy pc vízhűtéses rendszerben nagy valószínűséggel több helyen előfordul réz alkatrész.
    A réz és az ecet szeretnek egymással reagálni, általában az ecet "győz", vagyis oldja a rezet, miközben réz-acetát keletkezik. (Ezért nem használunk pl. réz üstöt, több mérgezés is előfordult vele régen...)

    Gondolom, ilyet senki nem akar? (PC-be sem..., ha nem is mérgezés, de oldódás... :N )

    Használt rendszerek tisztítása kapcsán jöhetett szóba a dolog - gondolom: :F vízkőoldás -, erről a részről rendben is volna, de talán szerencsésebb dolog külön vizkőmentesíteni az érintett alkatrészt (pl. autóradi, használt radi, tartály, stb.) és utána alaposan átöblíteni deszt. vízzel, majd később ráaggatni a blokkot, és a többi részt.

    Tipp: Állandó, keringő elegynek a deszt. víz + etil-alkohol az egyik legjobb kombó, az elegy kb. 13-15%-os legyen etanolra nézve (térfogatszázalékban kifejezve ~ Malligand-fok).
    Ha magad készíted az elegyet, akkor célszerű a térfogatszázalékot (V/V%) átváltani tömegszázalékra (m/m%), mert a súly - általában - pontosabban mérhető, mint a térfogat.
    Ehhez vannak átváltási táblázatok, mert a víz-etanol-elegy sűrűsége minden koncentrációnál más és más. :R

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Aktív témák