Hirdetés

Aktív témák

  • Nokia-lányka

    tag

    válasz Nokia-lányka #9168 üzenetére

    Kedves Mindenki!

    Újra a segítségeteket szeretném kérni.
    A problémámat leírtam korábban: http://itcafe.hu/tema/windows_7/hsz_9168-9168.html

    Már leszedtem az Eset vírusirtót, hátha az a baj. Tűzfal, Windows Defender és vírusirtók nélkül újra létrehoztam egy munkacsoportot, újra beléptettem a 3 gépet (2 win-xp és egy win7).
    A Win7-es gép még mindig nem látja a többi gépet. :O

    Tényleg azt hittem, hogy megoldhatatlan a probléma, de egyszer valamitől helyreállt... csak - ahogyan már korábban is írtam - egy "kék halál" közbelépett.

    Hogy van ez, hogy parancssorból elérem a két gépet (bár gyakran kidobja azokat a gépeket), de közvetlenül soha. (Belinkelek egy képet, amikor parancssorból elérem a két gépet, de a hálózatban csak önmagát látja.)

    Mit tegyek??? :F
    Olyan, mintha a hálózatot gyakran kiszakítaná, vagy rosszul működne a hálózatfelderítés (ami persze be van kapcsolva). De akkor nem kapnék rendesen internetet... nem? Ez a Windows 7 olyan, mint egy lassan tanuló gyerek... bocsánat... nem tanul, ez a baj... :( Parancssorból kb. 80%-os eséllyel látja a másik két gépet, de azonnal soha (és a "Frissítés" parancsra sem hozza ki a másik két gépet).
    Nagyon bosszant, hogy tudom, hogy létezik olyan beállítás, amikor működik minden. De mit nem állítok be jól? (Esetleg a Windows tűzfal speciális beállításainál valami? Vagy ennek mondjuk az IP-cím dolgokhoz lehet köze??? A vírusirtót már kizártam, mint hibaforrást.)

    Valaki mond nekem valami hasznosat??? Köszönöm!

Aktív témák