Hirdetés

Aktív témák

  • Morden24

    nagyúr

    válasz kbalazsa #3650 üzenetére

    Ja, az unwanted services lista megfordult már nem egyszer a topikban, és többek között moonman is elmagyarázta, hogy jópár közülük olyan, ami keményen tudja befolyásolni a rendszerstabilitást.

    Meg milyen számítógép az, amit gyorsít, ha egy-két rendszerhangot kikapcsolnak benne? Ne szopasson már.

    A system bootnál a processzorszám állítása semmit nem ér, mivel a Win7 default-on az összes magot használja. A number of processors-ban éppen azt lehetne állítani, ha a maximumnál kevesebbet akarsz használni.

    Windows Features on/off dolog. A cikk szerint nőni fog a sebesség, ha mondjuk a nem használt IE-t vagy WMP-t vagy WMC-t "kikapcsolod". Ez is nagyjából egy baromság, max. nyersz vele némi vinyóhelyet.

    Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, ki írhatta ezt a cikket, de valami hasonló fasz lehetett, mint az olyanok, akik az FPS-eket multiban szinte rácshálóig lebutítják. Ilyen tanácsot: kapcsold ki a háttérképet, mert gyorsabb lesz a gép. Igen, ez tényleg igaz volt a Win3.1-re, amikor egy 2 megás bmp-t tettél be háttérnek.

    Szóval amellett, hogy ez a cikk urban legend-ekkel és igazán hülye tanácsokkal egyaránt tele van, kiszámolta már valamelyik mókus, hogy hány Mb ramot nyer, miután instabillá optimalizálta a rendszerét, és háttérkép, UAC, rendszerhangok meg minden nélkül használja?
    Mellesleg ha valaki mindent ki akar kapcsolni, ami a Win7-et Win7-é teszi, akkor egy javaslat: rakja vissza az XP-t. Az tényleg kevesebb ramot fogyaszt.

    szerk.: Ahogy elnézem pzstm is ráugrott erre a rendkívül magas labádra. Na, ő volt még moonman-en kívül a másik, aki szintén kielemezte az unwanted services listát ebben a topikban. Tessék rákeresni, és elolvasni, hogy milyen jó módszer arra, hogy szétvágjuk a gépünket, cserébe meg gazdagabbak legyünk uscve 80Mb memóriával. Igen, utóbbitól tényleg sokkat több pontot kapunk a 3Dmarkban :U

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

Aktív témák